REPRIZE 18 I 25. KOLOVOZA

ČAROBNA ŠETNJA ISTRA INSPIRITA Putovanjem kroz vrijeme oživljen duh Bala iz 15. stoljeća. Na ulice su izašli glavni protagonisti tadašnjeg doba

| Autor: Glas Istre

Prva od tri Istra Inspiritove "Šetnje čarobnim Balama" premijerno je održana u utorak navečer, a sudeći prema reakcijama, oduševila je sve prisutne koji su unatoč nestabilnom vremenu došli u Bale.

foto

U sklopu interpretativne šetnje čarobnim Balama koja je započela na Trgu Tomaso Bembo, posjetitelji su mogli putovati kroz vrijeme s Istra Inspiritom te na zabavan i edukativan način doživjeti Bale iz 15. stoljeća, postati dio povijesti i upoznati glavne protagoniste tadašnjeg doba, kao što su Alvise Bembo i Veronica Soardo. Pritom ih je kroz uske uličice Bala vodio duhoviti gendarme koji se, između ostaloga, brinuo o tome da pravila Statuta koji je bio na snazi u 15. stoljeću budu ispoštovana te da na ulicama vlada red i mir.

foto

Sve o bogatoj tradiciji vinogradarstva i uljarstva te o pronađenim ostacima dinosaura i leptirima koji krase ovo područje, izvođači Istra Inspirita publici su približili kroz glumu, glazbu i puno smijeha. Interpretativnu šetnju Balama režirala je Petra B. Blašković, koja je također i glumila, a osim nje izvođači su bili Frano Novljan, Sedina Cerovac, Šandor Slacki i Ivona Bulešić. Interpretativnu šetnju dodatno su obogatili autentični povijesni kostimi iz mletačkog razdoblja.

foto

Osim interpretativnih šetnji koje će se dodatno održati 18. i 25. kolovoza u 20 sati, suradnja će se ostvariti i kroz izvedbu Istra Inspirit doživljaja "Rogovi ili volovi?/Questioni di corna?" u utorak, 11. kolovoza u 21 sat na Trgu Tomaso Bembo. Sve su izvedbe besplatne, dok su rezervacije za intrpretativne šetnje, zbog ograničenog broj posjetitelja, obavezne na info@bale-valle.hr.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini