ZAGREB

Cantus Ansambl koncertnu sezonu otvara 14. studenoga u Maloj dvorani Lisinski

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Ansambl za suvremenu glazbu Cantus najavio je novu sezonu tijekom koje će odsvirati pet koncerata te nekoliko gostovanja, a prvi koncert sezone 2022./23. najavljen je za 14. studenoga u Maloj dvorani Lisinski.

Cantus Ansambl, koji djeluje u okrilju Hrvatskog društva skladatelja, jedini je hrvatski ansambl za suvremenu glazbu koji se može podičiti kontinuiranim djelovanjem, sada već duljim od 20 godina, priopćio je HDS.

Ansambl je službeno najavio novu sezonu tijekom koje će odsvirati pet koncerata, ali i nekoliko gostovanja.

Nakon koncerta u Slatini, kojim će otvoriti "Dane Milka Kelemena" 6. listopada, Cantus Ansambl vraća se u Zagreb, točnije u Malu dvoranu KD Vatroslava Lisinskog. Bit će to ujedno i povratak Cantus Ansambla u Malu dvoranu KD Vatroslava Lisinskog, nakon nekoliko sezona u dvoranama diljem Zagreba. Prvi koncert sezone najavljen je za 14. studenoga.

Cantus Ansambl će pod dirigentskom palicom umjetničkog ravnatelja Berislava Šipuša i uz pratnju Lucije Ercegovac te Katarine Krpan izvesti djela domaćih i stranih skladatelja te na taj način obilježiti njihove rođendane i obljetnice.

Publika će tako u Maloj dvorani Lisinski imati priliku poslušati Epigrame za violinu, violončelo i klavir Elliotta Cartera te "The Riot" za flautu, bas klarinet i klavir Jonathana Harveyja. "Dolce furioso" za komorni ansambl Dubravka Detonija, Cantus Ansambl izvest će u povodu njegova 85. rođendana, a "La Fronteru" za glas i komorni ansambl Marka Ruždjaka izvest će povodom 10. obljetnice njegove smrti.

Koncert za klavir i komorni ansambl Vjekoslava Nježića Cantus Ansambl će praizvesti na ovome koncertu, a predstavit će i "Twist" za komorni ansambl Mladena Tarbuka. 

Cantus Ansambl kalendarsku će godinu zaključiti drugim koncertom sezone 17. prosinca, a prvi koncert u 2023. najavljen je za 13. veljače.

Nakon toga, ansambl će nastupiti na koncertu u sklopu 32. Muzičkog biennala Zagreb, 17. travnja, a to je ujedno i jedini koncert službene sezone koji se neće održati u Maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog već u Pogonu Jedinstvo. Sezonu će zaključiti 15. svibnja uz koncert gostujućeg ansambla iz Kanade - Turning Point.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini