ZAGREB

Antun A. Ostojić vodi besplatne filmske webinare za treću dob

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U organizaciji umjetničke udruge Binocular teatar, početkom studenog započinje program besplatnih intenzivnih filmskih webinara namijenjenih svim građanima 54+ koje zanima sedma umjetnost, a vodit će ih cijenjeni filmski redatelj Arsen A. Ostojić.

Webinari su dio projekta Kulturiraj se online koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Prethodno iskustvo u filmskim aktivnostima nije obavezno, a interaktivne zoom radionice vodit će redatelj Arsen Anton Ostojić.

Webinari će se održavati jednom tjedno, srijedom od 17 do 20 sati, prvi je termin zakazan za 3. studenog, a nakon blagdanske pauze tijekom druge polovine prosinca, završetak programa planiran je za 26. siječnja.

Tijekom radionice polaznici će, uz upute i savjete mentora, te zajednički rad na određenim temama, napisati i svoj prvi scenarij za kratkometražni igrani film te po završetku programa dobiti i diplomu. 

Široka programska lepeza webinara obuhvaća govor o filmskoj umjetnosti, režiji, scenaristici, produkciji, uz osvrte na filmsku glumu, snimanje i montažu, te zajedničko istraživanje i otkrivanje što to film čini tako posebnim u odnosu na druge umjetnosti. Uz to, polaznici će učiti na konkretnim primjerima iz filmskih djela te usvajati početne korake pri procesu pisanja, kao i diskutirati o idejama za scenarije te raditi na dijalozima i unutarnjem ritmu filma.

Iskusan redatelj Arsen A. Ostojić široj je javnosti poznat po brojnim filmskim uspješnicama poput "Te divne splitske noći", "Haliminog puta", "Ničijeg sina", "F20" i drugih. Ostojić ima i dugogodišnje bogato iskustvo kao predavač na odsjeku produkcije na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu. S polaznicima će podijeliti svoje raskošno znanje o režijskim tehnikama, vrsti kadrova, načinima snimanja, filmskoj glumi i drugom.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of