DOBROTVORNI KONCERT

Ana Rucner i Matej Meštrović: Veselimo se večerašnjem koncertu u Umagu kao dijete poklonima

| Autor: Z. ANGELESKI
Školovanje pijanistice iz Buja Larise Rojnić već godinama pomaže Lions klub Novigrad

Školovanje pijanistice iz Buja Larise Rojnić već godinama pomaže Lions klub Novigrad


Na repertoaru je, među ostalim, i Meštrovićeva obradu 'Vivaldijevog' ljeta, kao i skladbu 'Dolcello Mediterana' koju je Matej skladao upravo za Anu. Koncert će svojim nastupom upotpuniti i mlada pijanistica Larisa

Poznata violončelistica Ana Rucner i pijanist i skladatelj Matej Meštrović predvodit će u nedjelju, od 21 sat u umaškoj Župnoj crkvi koncert inspiriran zajedništvom, empatijom i pomaganjem. Naime, sav prihod od prodanih ulaznica namijenjen je daljnjem školovanju mlade, nadarene i višekratno nagrađivane pijanistice Larise Rojnić, glazbenice iz Buja, studentice druge godine na Sveučilištu Universitat fur Musik und darstellende Kunst u Grazu.

Svojim će nastupom koncertnu večer upotpuniti i Larisa, čije školovanje već godinama pomaže Lions klub Novigrad, dok su se organizaciji ovog koncerta priključili i dali doprinos Grad Umag te Ustanova Festum. U prodaju je pušteno samo 100 ulaznica za koncert, koje će se moći kupiti po cijeni od 50 kuna na ulazu u Župnu crkvu Umag sat vremena prije koncerta. Organizatori su se pobrinuli za poštivanje svih preporučenih epidemioloških mjera kako bi slušatelji mogli nesmetano uživati u koncertu.

Ana Rucner i Matej Meštrović izvest će poseban repertoar ponajljepših djela klasične glazbe, a na repertoaru je, među ostalim, i Meštrovićeva obrada 'Vivaldijevog' ljeta, kao i skladba 'Dolcello Mediterana' koju je Matej skladao upravo za Anu.

- Za glazbenikov rast izuzetno je važno kvalitetno školovanje i drago mi je da ovim koncertom, uz kolegu Mateja Meštrovića, mogu podržati školovanje mlade glazbenice. Dragu umašku publiku pozivam da dođu na naš koncert i time podrže školovanje mladih glazbenika jer svi dobro znamo da baš na njima svijet ostaje. Pogotovo danas, kada živimo u neizvjesnosti te nemamo puno ovakvih prilika, ovaj koncert smatram velikim darom za sve nas. Zahvaljujem Lions klubu Novigrad kao i svim suorganizatorima te se izuzetno veselim muziciranju s mladom umjetnicom Larisom Rojnić, kaže Ana Rucner, koja je kratak odmor prije koncertu iskoristila za ljetovanje s obitelji na Pagu.

Matej Meštrović kaže da je za njega svali koncert uvijek i iznova velika svečanost, trenutak kojem se veseli poput malog djeteta poklonima.

- No, koncert je poklon koji ide u oba smjera. Publika od mene dobije glazbu, a ja od publike dobijem sretna lica i pljesak. Na taj način glazba živi još dugo u svima nama i nakon koncerta. Stoga mi je teško riječima opisati koliko se veselim koncertu u Umagu, dodao Matej Meštrović.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater