ZAGREB

Objavljena zbirka pjesama Edite Bošnjak "Ljubičasti štit"

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Zbirku pjesama književnice Edite Bošnjak "Ljubičasti štit - Poetski dnevnik", protkanu liričnom refleksivnošću, objavila je naklada Synopsis.

Zbirka "Ljubičasti štit - Poetski dnevnik" (101 str.) sastavljena je od četiri poetska ciklusa - Tko si ti?, Ljubav, Pričje perspektive i U vremenu svagdašnjem.

U prvom ciklusu satkanom od 36 pjesama nizom asocijatvnih motiva autorica propituje bit pjesništva i pjesnika definirajući na određeni način vlastitu poetiku.

Ljubav je temeljni motiv drugoga ciklusa pjevanja, zapravo eros bez kojeg nema stvaranja i postanka istinskoga umjetničkog djela.

Treći ciklus pjeasama Iz pričje perspektive poetskom subjektu izdignućem omogućuje jasno opažanje, a pjesničkom činu daje prostornu dimenziju.

Četvrti ciklus ispunjen je pokretnim zemljopisnim motivima globalnoga svijeta kao stanovita odrednica dinamične vremenske protežnosti poetskoga djela.

Edita Bošnjak rođena je 1972. u Zenici. završila je Učiteljski fakultet u Zagrebu i radi kao učiteljica razredne nastave i njemačkoga jezika u Zagrebu. Autorica je više stručnih tekstova iz hrvatskoga i njemačkog jezika, a pjesme objavljuje u časopisu Poezija te u različitim zbornicima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of