DUBROVNIK

Midsummer Scene donosi svjetsku praizvedbu mjuzikla Put oko svijeta u 80 dana

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Deveto izdanje jedinog hrvatskog kazališnog festivala na engleskom jeziku "Midsummer Scene", koji se održava u Dubrovniku od 22. lipnja do 6. srpnja otvorit će svjetska praizvedba mjuzikla "Put oko svijeta u 80 dana" Julesa Vernea, u režiji Sean Aite i skladatelja Lea Elsa.

Riječ je o prvom mjuziklu na festivalu za kojeg je glazbu skladao glumac i skladatelj Leo Elso koji je nedavno nastupio u mjuziklu "The Grinning Man" u londonskom West Endu.

Elso ujedno igra ulogu Passapartouta, Juliana Barros je Miss Aouda, Rhianna Goodwin je Samantha Graham i Batuclar, Julian Harries je Mr. Fix, dok je hrvatski glumac s engleskom adresom, ujedno i kreativni producent festivala Filip Krenus u ulozi Mr. Fogga.

Kostimograf i scenograf je Roberto Surac, dizajner svjetla Aleksandar Saša Mondecar, a dizajner video projekcija Nikola Kapidžić.

"S Lovrjenca ćemo zajedno otići na vratolomno putovanje oko svijeta u društvu gospodina Phileasa Fogga i njegovog sluge Passpartouta. Svjetska praizvedba nove uglazbljene verzije klasičnog romana Julesa Vernea obećava pregršt zabave, romanse i pustolovina. Svakako se može očekivati poveća doza slapsticka, can-can plesačice, let balonom, željeznička nesreća, slonovi i zarazne melodije“, najavila je producentica Jelena Maržić.

U kneževom dvoru 30. lipnja koncert "Piano Maniacs Triathlon" održat će Matej Meštrović, Matthew Mayer i Antonija Pacek.

Praizvedba solo mjuzikla Gorana Karana "Ljubav je fer" (Priče iz moje ulice) zakazan je za 6. srpnja, a na posebnom događanju 7. srpnja u palači Sponza u suradnji s Domom Marina Držića bit će predstavljen engleski prijevod "Novele od Stanca2 Marina Držića u prijevodu Filipa Krenusa.

"Očekuje nas najbogatije izdanje Midsummer Scene. Očekujemo vrhunski ljetni doživljaj na Lovrjencu uz vesele songove, svirku uživo, izvrsnu glumu i video projekcije. Vjerujem kako nas očekuje nezaboravan početak ljeta uz ovogodišnji Midsummer“, izjavila je izvršna producentica Darija Mikulandra Žanetić.

Midsummer Scene je projekt Turističke zajednice grada Dubrovnika i Grada Dubrovnika, u produkciji Brilliant Events Dubrovnik i Honey – Tongued Theatre Productions Ltd. London.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter