na pulskom sveučilištu

Manifestacija Zlatić za vajk

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Slavko Zlatić

Slavko Zlatić


Već tradicionalna manifestacija "Zlatić za vajk/Zlatić zauvijek/Zlatić per sempre" održat će se u dvorani Slavka Zlatića na Sveučilištu Jurja Dobrile u četvrtak, 1. lipnja s početkom u 12 sati.

Organizaciju glazbene matineje u sjećanje na velikog i priznatog skladatelja na dan njegovog rođenja 1. lipnja, a Slavko Zlatić je rođen 1910., organizira Udruga za očuvanje spomena na istarske skladatelje u suradnji sa Sveučilištem Jurja Dobrile - Muzičkom akademijom i Mjesnim odborima Gregovica, Šijana i Stari grad grada Pula.

Studenti Muzičke akademije u Puli, Josip Krajačić, tenor uz klavirsku pratnju Ire Ačimović izvest će "Tri šaljive momačke pjesme za tenor i klavir" Slavka Zlatića. Mentorice studenata su izv. prof. mr. art. Sofija Cingula i v. pred. prof. Vesna Ivanović Ocvirk.

O doprinosu Slavka Zlatića hrvatskoj etnomuzikologiji govorit će Nuša Hauser, muzikologinja i viša kustosica dokumentaristica.

Cilj Udruge za očuvanje spomena na istarske skladatelje je unapređenje glazbene kulture putem očuvanja spomena na istarske skladatelje kako bi se promicao njihov rad i ostavština te njihov doprinos kulturnoj baštini. Udruga potiče, sudjeluje i organizira koncerte, edukativna predavanja i manifestacije, kao i druge aktivnosti kojima se obilježavaju značajne godišnjice istarskih skladatelja, a organizira godišnje manifestacije: Milottijevi dani, Zlatić za vajk, Brajša i mi i druge.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini