TRI PROGRAMA DO KRAJA TJEDNA

Istarsko narodno kazalište: Klasična glazba i ljubavna pisma

Večeras u 20 sati nastupa Marijan Đuzel, jedan od vodećih hrvatskih pijanista mlađe generacije, a sutra će riječko Hrvatsko narodno kazalište Ivana plemenitog Zajca upriličit će koncert "Amadeus u Puli". Predstava "Ljubavna pisma", u adaptaciji i režiji Marka Torjanca i Slavice Knežević, održat će se u petak, 19. svibnja

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Marijan Đuzel (Snimio Dejan Štifanić)

Marijan Đuzel (Snimio Dejan Štifanić)


Tri zanimljiva događanja bit će upriličena u Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu Pula naredna tri dana.

Večeras u 20 sati nastupa pijanist Marijan Đuzel. To je jedan od vodećih hrvatskih pijanista mlađe generacije. Trenutno je zaposlen na Muzičkoj akademiji Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli kao asistent klavirskog odsjeka. Klavir je učio kod Alenke Milano i Kosovke Čudine, a diplomirao je 2015. godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi Đorđa Stanettija. Svoja pijanistička znanja usavršio je na Kraljevskom konzervatoriju u Bruxellesu u klasi Aleksandra Madžara, gdje je diplomirao s najvećom pohvalom.

Osobitu pažnju posvećuje opusu Ludwiga van Beethovena čije klavirske sonate uvrštava u gotovo svaki koncert. Redovito održava solističke recitale u Hrvatskoj i inozemstvu. Bio je stipendist Zaklade Dr. Ing. Dino Škrapić, MBA.

Dan kasnije, u četvrtak, 18. svibnja, riječko Hrvatsko narodno kazalište Ivana plemenitog Zajca upriličit će koncert "Amadeus u Puli". Pod vodstvom karizmatičnog Valentina Egela, na programu su neke od najpoznatijih Mozartovih skladbi. Koncert-majstor je Anton Kyrylov.

Predstava "Ljubavna pisma" u adaptaciji i režiji Marka Torjanca i Slavice Knežević održat će se u petak, 19. svibnja. Oni i tumače uloge u ovoj predstavi.

Melissa i Andrew tijekom gotovo 50 godina održavaju svoj poseban odnos putem pisama. Oni su prijatelji iz djetinjstva čije dopisivanje započinje slanjem poruka za vrijeme nastave u osnovnoj školi što se nastavlja cjeloživotnim razmjenjivanjem pisama. I dok njihovi životi idu različitim smjerovima kroz pisma progovaraju o svojim nadama, željama, snovima, pobjedama i porazima.

U Hrvatskoj je ovaj tekst praizveden prije dvadeset godina u Teatru u gostima, a uz Anu Karić u ulozi Melisse, u ulozi Andyja nastupali su Relja Bašić, Boris Buzančić i Boro Miholjević.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter