ZAGREB

Besplatne projekcije u Kinu Metropolis ususret Danu Europe

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Ususret Danu Europe, koji se obilježava 9. svibnja, Kino Metropolis zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti od 2. do 5. svibnja donosi besplatni filmski program Europa u kinu.

Uz desetu obljetnicu ulaska Hrvatske u Europsku uniju i uz potporu Ministarstva vanjskih i europskih poslova ovogodišnje izdanje programa donosi pet filmova, najavljeno je iz Kina Metropolis.

Francuski romantični triler i dobitnik Srebrnog medvjeda u Berlinu "Obje strane oštrice" priča je o ženi uhvaćenoj između dvojice ljubavnika čiji život odlazi izvan kontrole, dok dugometražni animirani "Cvrčak i mravica" odvodi najmlađe posjetitelje u svijet neobičnog prijateljstva.

Njemački dokumentarac "Dora - bijeg u glazbu" progovara o životu proslavljene hrvatske skladateljice Dore Pejačević, slovensko-hrvatska obiteljska pustolovina "Kapa" o neobičnom Badnjaku jednog dječaka i djevojčice, a francuska biografska drama "Aline - glas ljubavi" inspirirana je životom i karijerom slavne pjevačice Celine Dion.

Na otvaranju manifestacije i uz film "Dora – bijeg u glazbu" voditelj programa Zlatko Vidačković održat će uvodni govor o programu Europa u kinu i Europskom tjednu, te nakon projekcije moderirati razgovor s gledateljima. 

Na Dan Europe održat će se tradicionalni online kviz o europskom filmu na Facebook stranici Europaukinu.eu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter