BJELOVAR

Dječji festival Mali BOK vraća se nakon trogodišnje pauze sa šest predstava

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Festival predstava za djecu Mali BOK nakon trogodišnje pauze vraća se u Bjelovar sa šest predstava za djecu i mlade od predškolskog do srednjoškolskog uzrasta, a održat će se od 29. ožujka do 4. travnja, najavili su organizatori na konferenciji za novinare u subotu u Domu kulture.

"Ove je godine naglasak na prijateljstvu, toleranciji, zabavi i  odrastanju. Željela sam da djecu nakon traumatičnog razdoblja nedruženja za vrijeme korone vratimo u njihovo veselo djetinjstvo", istaknula je selektorica Irena Rašo.

Umjetnički direktor BOK festivala Goran Navojec također je izrazio zadovoljstvo što se vratio Mali BOK, a najavio je i "veliki" BOK festival.

"Ove godine slavimo 20. obljetnicu BOK festivala. Počinjemo s onim što mi kolokvijalno zovemo Malim Bokom i jako smo ponosni na njega. Mislim da nijedan festival nema objedinjen program za predškolsku i školsku djecu i to je zaista velika stvar. Što se tiče velikog BOK-a, počet će 28. travnja", kazao je Navojec.

Zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić dotaknuo se edukativne note Malog BOK-a. "Iznimno mi je drago što imamo BOK za najmlađe jer on, između ostalog, educira najmlađe kako se ponašati u kazalištu i kako uživati u predstavama. Grad Bjelovar je za Mali BOK izdvojio pet tisuća eura. Nije to velika svota, ali je sasvim dostatna da naša najmlađa publika može uživati u kvalitetnim predstavama", rekao je Brajdić.

Sve predstave održat će se u Domu kulture, a festival 29. ožujka otvara predstava zagrebačkog Boom! teatra "Ne može".

Na repertoaru su i "Tajni vrt" Umjetničke organizacije Shooma, "Vuka se ne bojim ja" čakovačke Kazališne družine Pinklec, "Šuma Striborova" Bjelovarskog kazališta, "Rock’n’roll bajka" u koprodukciji osječkog Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića i vinkovačkog Gradskog kazališta Joza Ivakić.

Mali BOK završava 4. travnja predstavom "Tri medvjeda i gitara" osječkog Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter