ZAGREB

"Bit će strašno kad porastem" premijerno u Dječjem kazalištu Dubrava

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Dječje kazalište Dubrava kao svoju sljedeću premijeru najavljuje, u četvrtak 30. rujna, predstavu "Bit će strašno kad porastem" koju prema pjesmama Olje Savičević Ivančević postavlja redateljica Rajna Racz.

Mjuzikl "Bit će strašno kad porastem" nastao je prema mladenačkoj poeziji nagrađivane hrvatske spisateljice Olje Savičević Ivančević, stoji u najavi. Njezin djevojački glas autentično progovara o svijetu djece i odraslih, prvim zaljubljivanjima, strahovima, slobodi i maštanju - i to kroz okvir bajkovitog morskog ambijenta.

Uz oslonac na pjesme, ovaj mjuzikl rastvara priču o dvoje neobičnih autsajdera, gradskoj djevojčici Olji i otočkom dječaku Valu, koji se slučajno upoznaju tijekom ljetovanja. Još jedno naizgled uobičajeno i rutinsko ljeto na otoku pretvara se u veliku otočku avanturu tik prije odrastanja, a Olja i Val "u duetu" moraju proći kroz raznovrsne zadatke ne bi li otkrili tajnu otoka.

Dječji svijet prepun mašte i igara u posljednjem ljetu prije iskoraka u svijet odraslih postaje još fantastičniji i nadrealniji u svojoj ljepoti i melankoliji dok dvoje ne tako malih avanturista putem pokušava postaviti pitanja - upravo onakva kakva je spisateljica načela u svojoj poeziji iz djetinjstva.

Režiju potpisuje Rajna Racz, dramaturgiju i dramski tekst Dina Vukelić, skladatelj glazbe i glazbenik u predstavi je Marin Živković, za scenografiju i kostimografiju je zadužena Aleksandra Ana Bukvić, a za koreografiju Sandra Banić Naumovski.

U predstavi igraju Marina Žužić i Lovro Rimac.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter