SPLIT

Izložba Anite Miloš Tomaić u Salonu Galić u Splitu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Izložba "Susreti" mlade slikarice Anite Miloš Tomaić otvara se u četvrtak, 16. ožujka u Splitu u Salonu Galić..  

Kustosica izložbe Ivana Vukušić u predgovoru ističe da umjetnica Anita Miloš Tomić ovu izložbu zamišlja kao seriju radova koji daju naslutiti izvjesne prostore i takvi se, prema njenoj ideji, mogu shvatiti kao replika problematike društva i pripadajućeg sustava delikatnog i vulnerabilnog doba čiji smo svjedoci.

Vizualni medij kojim se autorica izražava gotovo uvijek je crtež, ali ga u ovom slučaju možemo tumačiti kao poligon za eksperimentiranje s raznim tehnikama, metodama i vještinama što je razvidno u raznolikosti pojedinih serija radova, ističe kustosica.

Izložba se sastoji od četiri serije - "Nešto se događa", "Granica", "Praznina" i "Postprostori".

Serija "Nešto se događa" obuhvaća radove nastale u tehnici ugljena koji asociraju na atmosferske mijene poput oblaka, magle, nagovještaja oluje i u nama pobuđuju osjećaj tjeskobe i neizvjesnosti, objašnjava Vukušić.

Seriju "Granica" čini dvanaest crteža izrađenih u tehnici ugljena na papiru koji ilustriraju zapuštenu prirodu nalik na šikaru, dok "Prazninu" čine neuokvireni crteži izvedeni nanošenjem prašine na papir, koji nanizani jedni na druge tvore prikaz horizonta.

"Postprostori" obuhvaćaju radove na kojima su prikazane geometrijske i apstrahirane forme, a autorica se u ovom radu "na indirektan način bavi pitanjem nasljeđa, ističući vrijeme bitnim svojstvom prašine kao materijala pomoću koje kreira nove (post)prostore", dodaje.

Izložbu organizira HULU Split, a ostat će otvorena do 6. travnja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter