u subotu točno u podne

Otvara se Mala sala - mjesto koje će starije generacije "vratiti na šank Uljanika" 

Klub-knjižara Giardini 2 napokon, nakon tri godine, u subotu, 4. veljače točno u podne, širom otvara vrata koja su u pandemijskom vremenu bila zatvorena, pa pritvorena, pa ponovo zatvorena

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Ilustracija

Ilustracija


Klub-knjižara Giardini 2, koja je tijekom proteklih godina organizirala brojne programe - od književnih večeri, programa za djecu i drugih sadržaja, ovoga puta donosi nešto posve novo.

Sve će to početi u subotu, 4. veljače, kada prostor ponovno otvara svoja vrata točno u podne.    

- Klub-knjižara Giardini 2 napokon, nakon tri godine, u subotu, 4. veljače točno u podne, širom otvara vrata koja su u pandemijskom vremenu bila zatvorena, pa pritvorena, pa ponovo zatvorena. Ljetna književna pozornica u caffeu Dvojka, virtualne priče i radio-valovi održavali su klub i klupske ljude na životu sve do ovoga vikenda u kojem će ponovo "Knjižara među krošnjama", na prvom katu adrese Giardini 2, postati mjesto susreta autora, autorica i publike, knjižara i knjižarki s onima što knjige ne smatraju dijelom namještaja. Ništa nije kao što je bilo, to svi već znamo, a u slučaju Kluba Giardini 2 sve bi moglo biti – bolje, navode u najavi za nove programe.

Knjižara ima sasvim novi pristup – profilirana je, usmjerena k stripu, filmskoj, glazbenoj, kazališnoj literaturi, knjigama iz filozofije i povijesti, histrici, knjigama talijanskih i srpskih izdavača, anarhističkoj i feminističkoj literaturi. Poezija i proza domaćih i stranih autora autorski su izbor novih voditeljica kluba: Lare Osman Grganja i Helene Vodopija. Programski dio oblikovale su sa svojim autorskim, generacijski bliskim timom koji je spontano stvoren na proteklom, 28. Sajmu knjiga i autora - Sa(n)jam knjige u Istri.

Oko Kluba-knjižare i njegovih voditeljica okupili su se i Nicol Rodić, Lara Šterpin, Tin Kardaš, Valentina Marzluft, Roberto Rauch, Tajana Ilić, Vedran Crnobori i Igor Zenzerović, koji su, svaki od njih sa svojim afinitetima i iskustvom stvorili jedan sasvim novi koncept za taj prostor.

- Mala sala, ili za starije generacije "Šank Uljanika", predstavljala je jednu od vječnih, nepromjenjivih točaka Pule – okvir normalnosti koji se ne preispituje i ne mijenja. Bilo je to mjesto u koje se bježalo od gužve i uvijek istih pop beatova, u kojem su se vodile beskrajne a poticajne rasprave, prostor u kojem naizgled nije bilo ničega, ali se u njemu uvijek nešto događalo. Tu točku neočekivanog zajedništva u kojem su se otpuštale kočnice jer nije postojao strah od osude, istinski smo zavoljeli, na tipično pulski način, tek kada je nestala. Tragajući za mjestom koje će opet pružiti osjećaj sigurnosti i spontanosti u okviru Kluba-knjižare Giardini 2, mlada ekipa ponovno stvara – Malu salu: nekoliko stolova, cugica (za donaciju i po principu " daj šta daš" ), dobra mjuza, knjige koje nisu samo scenografija, društvene igre nadohvat ruke, pogled iznad krošanja…   Bit će to početak velikog, cjelogodišnjeg programa koji će svaki mjesec donositi novu temu o kojoj će se raspravljati kroz programe: Klub u Klubu, Book Club, Nova knjiga među krošnjama, Kviz među koricama. Za veljaču je odabrana "Apokalipsa danas" i kroz nju ćemo se osvrnuti na apokaliptičan svijet u kojem živimo, ali i na već tradicionalnu zimsku apokaliptičnu pustoš u Puli, navode pokretačice ovog novog sadržaja.

Radno vrijeme Kluba-knjižare bit će od utorka do petka od 15 do 21, a subotom od 10 do 21. Program za veljaču dostupan je na https://giardini2.com/program-2/

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater