ZAGREB

Novi krimić Gorana Gerovca "Satanaelovo evanđelje" u izdanju V.B.Z.-a

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Nakladnik VBZ objavio je roman "Satanaelovo evanđelje", filozofski krimić autora hit-romana "Razbijeni" Gorana Gerovca u kojemu donosi minucioznu vivisekciju hrvatskog društva.

U malom hrvatskom gradu ubijen je svećenik. Čini se da je povod za ubojstvo osveta, no izvedeno je na ritualan način, a vrlo brzo otkriva se i glavni osumnjičeni. Međutim, istraga koju roman prati kroz prva 24 sata nailazi na brojne teško povezive detalje koji dovode u pitanje ono što se u prvi mah činilo očiglednim. Kako se razvija, uključuje sve više aktera čiji su interesi na razne načine isprepleteni, njihovi financijski, politički, mistični ili erotski odnosi odvode priču u niz paralelnih rukavaca.

Pritom se sve vrtloži oko onih koje obično nazivamo "stupovima društva", a zajedničko im je da osim javnih imaju i niz tajnih obrazina koje navlače i koriste ovisno o prilici i potrebi.

Novi roman Gorana Gerovca mračan je filozofsko-sociološki krimić u kojem je dan precizan presjek hrvatskog društva, stoji u najavi. "Slika, nažalost, nije nimalo lijepa. Gerovac vrlo uvjerljivo pokazuje krhkost društvenih struktura, te je zapravo pravo pitanje koje roman postavlja – ima li uopće nevinih ako se masovno kolaborira s korumpiranim sustavom ili se na njega šutke pristaje", poručuju iz V.B.Z.-a.

Goran Gerovac rođen je 1967. u Karlovcu. Do sad je objavio "Nikad robom" (zbirka kolumni, 2018.), "Sjever je mjesto tame" (roman, 2016.), "Razbijeni" (roman, 2009.), "Pajo ti si Srbin" (roman, 2002.), "Galerija" (zbirka priča, 2000.). Radi u Večernjem listu kao urednik i kolumnist.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini