ZAGREB

Film "Garbura" Josipa Žuvana od 22. prosinca u kinima

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Film "Garbura", dugometražni igrani prvijenac redatelja i scenarista Josipa Žuvana, nakon svjetske premijere na Međunarodnom filmskom festivalu u San Sebastianu i niza festivala u regiji, od 22. prosinca kreće u hrvatsku kino distribuciju.

Radnja prati dvojicu dječaka koja monotono djetinjstvo u malom mjestu u dalmatinskom zaleđu začinjaju paljenjem garbure – karabita, s ciljem da postanu Youtube zvijezde.

Kako se ističe u najavi, to je priča o prijateljstvu obilježenom lošim odnosima dviju obitelji čiji sukob eskalira u vrijeme božićnih blagdana.

Po riječima redatelja, to je film i o preživljavanju odraslih u surovom okruženju malenog mjesta i buntu unutar nametnutih konzervativnih normi koje takva sredina nameće, humorna drama u kojoj će svi prepoznati svoju obitelj, rodbinu, susjede.

Glume mladi šibenski glumci Mauro Ercegović Gracin i Franko Floigl, te Ivana Roščić, Marija Škaričić, Ljubomir Bandović, Asja Jovanović i Zdenko Jelčić. 

Osim u San Sebastianu, film je prikazan u natjecateljskom programu 20. Zagreb Film Festivala te na filmskom festivalu u Cottbusu i festivalu Slobodna zona u Beogradu. 

Film je nastao u produkciji Maxima filma iz Hrvatske i koprodukciji Biberche productions iz Srbije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum