ZAGREB

Zagreb International Blues Festival u tri dana okuplja vrhunske blues izvođače

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Međunarodni 13. Zagreb International Blues Festival, koji će se održati od 22. do 25. studenog, u četiri festivalska dana na tri zagrebačke lokacije dovodi ukupno devet vrhunskih blues izvođača.

Festival počinje u utorak 22. studenog tradicionalnom svirkom "Blues For You - Tribute to Buha" u klubu Hard Place, posvećenoj osnivaču Hrvatskih blues snaga, prerano preminulom Draženu Buhinu Buhi. Zasvirat će Ben Dover, Tomislav Goluban, Blues poison i Reformatori, sastav mladih bluzera iz velikogoričke Mungos blues i rock škole. Ulaz je slobodan.

U srijedu će Festival tradicionalno približiti blues glazbu najmlađima u sklopu programa "Blues in the School" pa će ove godine mališani iz O.Š. Horvati imati priliku slušati predavanje i nastup starih blues majstora - Borisa Hrepića, Mire Dimića i Vedrana Žanka, koji će kroz edukativnu glazbenu radionicu razveseliti buduće bluzere.

Glavna festivalska večer, u četvrtak, u klubu Hard Place donosi nastup člana ”Blues kuće slavnih", britanskog blues gitarista i pjevača Normana Beakera s bendom. Kao zagrijavanje za koncert nastupit će zagrebački blues/country duo Tomica&Robi. Ulaznice za ovaj koncert mogu se kupiti u Hard Place-u i Dirty Old shopu te online na Entrio.hr i CoreEvent.

Na završnoj večeri festivala u petak, u zagrebačkom klubu Booze & Blues nastupit će band Veni Vidi Whiskey iz Kotoribe, koji promiče svoj EP "Between the Rivers", a nakon njih slijedi nastup Zacka Dusta i benda koji, iako potječu iz Varaždina, velik dio svoje karijere realiziraju u Americi. Ulaz na koncert je slobodan.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini