ZAGREB

Igrani prvijenac Filipa Herakovića “Pelikan“ premijerno u Tallinnu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Debitantski igrani film Filipa Herakovića “Pelikan“ premijerno je prikazan na međunarodnom filmskom festivalu „Tallinn Black Nights Film Festival“, a 27. studenog odlazi na Festival autorskog filma (FAF) u Beogradu.

Film je bio prikazan u sklopu natjecateljskog dijela programa “First Feature Competition”, gdje se natječe za titulu najboljeg, a do kraja, 27. studenog, moći će ga se pogledati još dva puta.

Po riječima redatelja, premijera u Tallinnu je značila trenutak kada “Pelikan” prestaje biti “tajna malog broja ljudi" koji je na njoj marljivo radio u tišini te se veseli podijeliti je napokon s publikom. 

"Zadovoljan sam načinom na koji se publika povezala s filmom i živim razgovorom koji je uslijedio na Q&A nakon projekcije", rekao je.

Filmska priča o profesionalnom nogometašu Josipu, tumači ga Edi Ćelić, kojem je ugrožena karijera nakon ozljede koljena na skijanju, u Srbiji će se prikazati u sklopu programa “Hrabri Balkan“.

Priča prati glavnog lika na rehabilitaciji u toplicama gdje pokušava shvatiti što želi od života. Slučajno otkriva prodajnu konferenciju, gdje se odluči postati netko drugi.

Scenarij za film potpisuju Filip Heraković i Nikolina Bogdanović, a uz Ćelića glume Marko Petrić, Lucija Barišić, Ivan Glowatzky, Tena Nemet Brankov, Stojan Matavulj i Tanja Smoje. 

Film je producirala zagrebačka produkcijska kuća Wolfgang&Dolly, a koproducirala portugalska produkcijska kuća 119 Marvila Studios.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini