ZAGREB

Salon mladih: Od pop-up izložbe majstora tetovaže do pub kviza

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Ovogodišnji, 35. Salon mladih koji se održava na temu milenijalaca predstavlja u srijedu, 25. studenog u Galeriji Bačva Meštrovićevog paviljona pop-up izložbu tattoo majstora generacije Y, rođenih između 1981. i 1995. godine, a ovotjedni program završava pub kvizom Marija Kovača.

Izložba "(Generation)Y Tattoo?" predstavlja autore koji su duži niz godina aktivni na hrvatskoj sceni, a većina ih je inspirirana tradicionalnim tetovažama japanskih i američkih korijena, koje svaki od njih radi na svoj poseban način.

"Sam koncept izložbe zamišljen je kroz izlaganje flash radova tattooera, s time da im se na samom otvorenju daje prilika da na papiru ili iPadu crtaju flash na licu mjesta, motive koje klijenti izaberu za tetoviranje, ističe se u najavi HDLU-a.

Izložba se može razgledati do nedjelje, 29. studenog. Njezin je kustos Neven Kamenski, a sudjeluju Lukas Ferenčić, Massimilliano Paladin Aka Massi, Tihomir Krklec Aka Afrika, Anja Ferenčić, Siniša Aka Teeth Grinde.

Za četvrtak, 26. studenog najavljen je online performans "Iz njenih očiju curi pjena“ Marka Gutića Mižimakova, u okviru kojega 'drag' specijalistica za računalnu oftalmologiju Anne Ampersand razmišlja na glas o svojim i tuđim iskustvima vremena i prostora.
Performans će se održati na http://www.twitch.tv/anneampersand

U subotu će se u Galeriji Bačva održati Millennial pub kviz pod vodstvom kazališnog i filmskog redatelja Marija Kovača, na koji se može prijaviti na mailu popratniprogram.hdlu@gmail.com.

Potaknuti trendovima među generacijom milenijalaca te trenutnom epidemiološkom situacijom, u sklopu Salona osmišljen je program artist podcasta, razgovora s umjetnicima na teme povezane s njihovim radovima u on-line formi.

Autori podcasta su Branimir Hrvoj i Juraj Vuglač, a u razgovoru mogu sudjelovati i gledatelji. Dosadašnje potkaste može se vidjeti na https://www.youtube.com/channel/UCyLbR7Z7F7i-tZ5U1uytQaA

Salon mladih, koji traje do 6. prosinca, predstavlja stotinjak mladih umjetnika koji stvaraju u medijima slikarstva, kiparstva, multimedije, performansa, fotografije, grafike, videa i filma, uz bogati popratni program.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum