DORA E IL MINOTAURO

TALIJANSKO IZDANJE Preveden roman "Dora i Minotaur: Moj život s Picassom" Slavenke Drakulić

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Naslovnica izdanja

Naslovnica izdanja


U izdanju talijanske nakladničke kuće Bottega Errante objavljen je talijanski prijevod knjige Slavenke Drakulić "Dora e il minotauro" (autorica prijevoda Estera Miočić). Roman "Dora i Minotaur: Moj život s Picassom" je u hrvatskom izdanju pri Frakturi objavljen 2015. godine.

Pablo Picasso, najveći slikar dvadesetog stoljeća, i Dora Maar, njegova muza, fotografkinja, umjetnica, žena na plaži i žena koja plače – kakav je bio njihov ljubavni odnos u burnim godinama od predvečerja Drugoga svjetskoga rata do njegova kraja, u najvažnijemu slikarskom razdoblju slavnoga umjetnika?

U romanu "Dora i Minotaur: Moj život s Picassom" Slavenka Drakulić na osnovi Dorine pronađene bilježnice rekonstruira njezin život, njezinu patnju i radosti, život u kojem je ona bila važnim dijelom pariškoga nadrealističkoga umjetničkoga kruga. Paul Éluard, Jacques Lacan, Georges Bataille i mnogi drugi slikari, pjesnici i filozofi s kojima je Dora Maar prijateljevala dio su ovoga fascinantnog zapisa koji razotkriva njezinu intimu i ovisnost o Pablu Picassu.

Kritičari su ovo djelo definirali veličanstvenim portretom žene koja je doživjela slom dijeleći život i ideale sa strastvenim genijem.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of