U POREČKOJ GRADSKOJ KNJIŽNICI

Dodjela Nagrade BOOKtiga Slavenki Drakulić


Najčitanija knjiga među istarskim čitateljima „Milena Einstein i teorija tuge“ autorice Slavenke Drakulić dobila je Nagradu BOOKtiga Gradske knjižnice Poreč, godišnje priznanje koje se pod pokroviteljstvom Istarske županije dodjeljuje najčitanijem hrvatskom autoru u istarskim narodnim knjižnicama. Nagrada će joj biti uručena 22. svibnja u 19 sati u Gradskoj knjižnici Poreč.

Kada je pred hrvatske čitatelje u studenom 2016. godine stigla stvarna i puna života, ali i depresije, melankolije i ljubavi Mileva Einstein, žena u kojoj se ogledaju sve uloge koje žene stalno i iznova podnose i s kojima se nose snažnije od bilo kojeg muškarca, Slavenka Drakulić je kroz njezinu sudbinu ispričala svijetu sudbinu žena iz sjene. Tim je romanom oživjela genija i njegovu obitelj, a njime je dotaknula srca brojnih istarskih čitatelja koji su svoje dojmove upisivali u primjerak njezine knjige koji će joj biti uručen na samoj dodjeli Nagrade.

„Opisom života Mileve, spisateljica je opisala živote tisuće i tisuće požrtvovnih žena za čije muke i tuge nitko neće znati“, upisala je jedna čitateljica u knjigu. Životi su to onih žena kojima je balkonska ograda najsigurniji oslonac u beskrajnom beznađu. (T. K.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater