U PETAK U SIRENI I GALERIJI MAKINA

Promocija knjige Borisa Popovića. Razgovori na temu "Kako smo se prestali bojati i zavoljeli bombu"

| Autor: Lara BAGAR
Boris Popović: Kraj arhitekture

Boris Popović: Kraj arhitekture


Treća knjiga Borisa Popovića "Kraj arhitekture" (Drugo more i Naklada Jesenski i Turk, 2020), održat će se petak u dva kultna pulska mjesta: Cafeu Sirena u 19 sati i Galeriji Makina u 20 sati, gdje će Rujana Jeger, Igor Stanišljević i autor, zajedno s publikom, razgovarati na temu: "Kako smo se prestali bojati i zavoljeli bombu!"

Knjiga je objavljena prije pandemije, te sada, nakon što smo naoko izašli iz nje, uz novi distopijski moment rata u Ukrajini, "Kraj arhitekture" postaje svakim danom sve zanimljivije štivo. Novela smještena u bliskoj budućnosti, prati arhitekta koji usprkos ratnom stanju, stiže u neutralni Grad (Pula) u kojem se nada svom prvom poslu.

Odmah po dolasku slučajno sjeda u cafe Sirena ne sluteći kuda će ga taj moment odvesti u ovoj bilinearnoj distopiji u kojoj slijed događaja teče u oba smjera, a budući događaji utječu na sadašnjost.

Ovo je treća autorova promocija u pulskim kafićima. Nakon što je svoju prvu knjigu "Vuizam – arhitektura od krvi i mesa" (Naklada Jesenski i Turk, 2011) promovirao u P14, drugu "Sva predivna, beskonačna i konačno mrtva!" (Naklada Jesenski i Turk, 2014) u Skandalu na redu je i Sirena.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater