PRIMAJU SE PRIJEDLOZI

Natječaj za Nagradu "Višnja Machiedo"

| Autor: Bojana ĆUSTIĆ JURAGA
Ilustracija (Pixabay.com)

Ilustracija (Pixabay.com)


Hrvatski PEN centar ustanovio je 2013. godine Nagradu Višnja Machiedo za najbolje književno-esejističko djelo napisano na hrvatskom jeziku.

Godišnja nagrada dodjeljuje se za najbolje književno-esejističko djelo napisano na hrvatskom jeziku u produkciji nakladnika registriranih u Republici Hrvatskoj i objavljeno u razdoblju od 15. prosinca 2018. do 15. prosinca 2019. godine. Ove će godine nagrada biti dodijeljena sedmi put.

Prijedloge za dodjelu nagrade mogu podnositi građani Republike Hrvatske, javni i drugi djelatnici u kulturi, udruge i druge pravne osobe u kulturi, ustanove u kulturi i ostale pravne osobe koje imaju sjedište u Republici Hrvatskoj. Prijedlog za dodjelu Nagrade treba biti pismeno obrazložen.

Obrazloženje prijedloga mora sadržavati osnovne podatke o autorici/autoru, odnosno koautorima predloženim za dodjelu Nagrade, te obrazloženje razloga za dodjelu Nagrade. Knjige (5 primjeraka) se šalju na adresu Hrvatskog PEN centra (Basaričekova 24, 10 000 Zagreb), a rok za predaju je 31.siječnja 2020. (u slučaju dostave na adresu – od 9 do 15 sati).

Nagrada Višnja Machiedo sastoji se od novčanog iznosa 10 tisuća kuna i plakete. Ocjenjivački sud čine Tomica Bajsić, Nadežda Čačinovič, Mladen Machiedo, Tonko Maroević i Sibila Petlevski, a dobitnik/ca nagrade bit će proglašen/a 27. ožujka – na rođendan Višnje Machiedo.

Prva dobitnica Nagrade Višnja Machiedo bila je Ingrid Šafranek za knjigu "Bijela tinta", a uslijedile su godišnje nagrade za Viktora Žmegača za knjigu "Europa x 10", Renatu Jambrešić Kirin za knjigu "Korice od kamfora", Moranu Čale za knjigu "O Duši i tijelu teksta: Polić, Kamov, Krleža, Marinković", Ljiljanu Filipović za knjigu "Klub krivaca", te Dortu Jagić za knjigu "Veće od kuće".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini