PRIČA S PORUKOM

ZAGREBAČKI PLESNI ANSAMBL gostovao u Puli s predstavom "Other"

| Autor: Mladen RADIĆ
Scena iz predstave

Na Maloj sceni Istarskog narodnog kazališta – Gradskog kazališta Pula predstavio se Zagrebački plesni ansambl predstavom "Other" koreografa i autora Davida Hernandeza. Kako se kaže u najavi, ova predstava "istražuje granice između vlastita bića i drugog". Predstava je nastala u produkciji Zagrebačkog plesnog ansambla u suradnji s Plesnom mrežom Hrvatske.

"Other" je priča o suradnji s porukom da ljudi ovise jedan o drugom. Vidjeli smo već takve suvremene kazališne priče, ispričane upravo kroz ples, no ovdje izgleda da nema uvoda, odmah se kreće od zapleta, in medias res, a dvije plesačice otpočetka su povezane i vrlo se rijetko razdvajaju. Tko je, zapravo, taj "drugi" iz naslova? Zacijelo netko od likova, ali možda i sama publika kao kolektivni promatrač. Treperavo svjetlo u prvom dijelu kao da asocira na grmljavinu koja prati plesačice odnosno likove dok ne grane sunce, tako se barem nama učinilo. Unatoč očitom nemiru, na kraju se nalazi smiraj.

Pregrmjeti sve te probleme i upoznati onog drugog, pa bio to netko blizak ili potpuni stranac, nije nimalo jednostavno, ali nije niti nemoguće. Uostalom, ovakve priče same po sebi nužno idu k sretnom kraju, to je (gotovo) neizbježno, zar ne? Ipak, taj odnos djeluje na trenutke zategnut i jasno se može vidjeti borba kroz koju likovi prolaze.

Preksinoć su tu priču kroz pokret ispričale Sintija Kučić i Andreja Jandrić, a predstava traje nekih pola sata, taman koliko treba. Nismo naime bili jedini koji smo primijetili da je to upravo savršeno vrijeme u kojem se može održati koncentraciju publike na priči. Iako "Other" možda i počinje malo naglo, zaključuje se u pravom trenutku, serviravši sve što je bilo potrebno s tehničke i emotivne strane.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini