VEČERAS NA TRGU

"Vla Vla Vlajland cabaret" na Bembo Festu u Balama

| Autor: Bojana ĆUSTIĆ JURAGA
Ecija Ojdanić "Vla, Vla, Vlajland Cabaret"

Ecija Ojdanić "Vla, Vla, Vlajland Cabaret"


Hit-predstava "Vla Vla Vlajland cabaret" Ivana Lea Leme u kojoj glumi Ecija Ojdanić, iz produkcije Kazališta Moruzgva, u četvrtak je na programu Bembo Festa - Prvog kazališnog festivala malih formi u Balama. Predstava igra na Trgu Tomaso Bembo, početak je u 21 sat, a ulaz je besplatan.

"U 'Vla Vla Vlajland cabaretu' jedna arhe/stereo tipična Vlajna hajdučki se hrva protiv nekoliko predrasuda uzidanih u nju pogrešnim odgojem, patrijarhalnom (ne)kulturom, nacionalističkim pristupu povijesti i sličnim nastrano nasilnim tradicionalnim i novokomponiranim naivnostima. U tom ratu protiv same sebe i svijeta čije sablje sijeku sve što strši, moja se Vlajna zdravim razumom i ljubavlju uzdiže iz mentalitetskog kamenjara i uspijeva postići emancipaciju", zapisao je uz predstavu autor i redatelj Ivan Leo Lemo.

Koreograf predstave je Leo Mujić, skladatelj Zvonimir Dusper Dus, scenograf Kristijan Popović, kostimografkinja Martina Ptičar, a violinist Bruno Urlić.

Prvi kazališni festival malih formi "Bembo Fest" održava se u organizaciji Teatra Fort Forno, Općine Bale i Turistička zajednice Općine Bale, pod pokroviteljstvom Mon Perina d.d. i Glasa Istre, a dio je Prvog art simpozija u Balama.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of