KAZALIŠTE ULYSSES

U petak počinje devetnaesta sezona: Koncerti, gostovanja i "Tko se boji Virginije Woolf" - premijerno

| Autor: Vanesa BEGIĆ
S prošlogodišnje premijere predstave "Bakhe" (Danilo MEMEDOVIĆ)

Ovogodišnji novi naslov je predstava "Tko se boji Virginije Woolf" koja će biti odigrana na Tvrđavi Minor 26., 27. i 28. srpnja, premijera je 29. srpnja, a na rasporedu je i 30. srpnja, te 2. i 3. kolovoza. Predstavu režira Lenka Udovički, dramaturg je Željka Udovičić Pleština, a glavne uloge igraju Rade Šerbedžija i Katarina Bistrović Darvaš

Ovogodišnja, 19. sezona Kazališta Ulysses počinje 12. srpnja na Malom Brijunu već tradicionalnim koncertom Rade Šerbedžije, Zapadnog kolodvora i prijatelja. Kao iznenađenje, uz Zapadni kolodvor, na pozornici Tvrđave Minor bit će i mnogi prijatelji velikog glumca, a iz godine u godinu ovaj je koncert vrlo dobro posjećen.

U subotu, 13. srpnja koncert će održati Davor Gobac i Psihomodo pop, jedan od naših najpoznatijih i najdugovječnijih rock sastava.

Prošlogodišnje reprize

Na Brijune 16. srpnja dolazi Zijah Sokolović s kultnom predstavom "Glumac... je glumac... je glumac" s kojom je gostovao po cijelome svijetu, od New Yorka do Sydneya. Publika će u monodrami koja se izvodi već 41 godinu moći uživati na pozornici ljetnog kina na Velikom Brijunu.

Euripidove "Bakhe" igraju 17., 18. i 20. srpnja na Tvrđavi Minor na Malom Brijunu, a riječ je o predstavi Kazališta Ulysses i Zagrebačkog kazališta mladih koja je lani premijerno izvedena. Dvanaest žena, svaka sa svojim teretom i žudnjama traže rješenje u svijetu u kojem živimo, a originalni Euripidov tekst izuzetno dobro komunicira i s predstavom koju je postavila Lenka Udovički, dok je dramaturginja Željka Udovičić Pleština.

Na Velikom Brijunu 23. srpnja Nebojša Dugalić izvodi monodramsku adaptaciju romana F. M. Dostojevskog "Ispovijest Dmitrija Karamazova", u produkciji Opera&Theatre Madlenianum iz Beograda.

Zijah Sokolović je na Velikom Brijunu i 24. srpnja s predstavom "Lijevo desno glumac", za koju su kritičari napisali da je duhovita, kabaretski atraktivna, filozofski duboka.

Ovogodišnji novi naslov je predstava "Tko se boji Virginije Woolf" koja će biti odigrana na Tvrđavi Minor 26., 27. i 28. srpnja, premijera je 29. srpnja, a na rasporedu je i 30. srpnja, te 2. i 3. kolovoza. Predstavu režira Lenka Udovički, dramaturg je Željka Udovičić Pleština, a glavne uloge igraju Rade Šerbedžija i Katarina Bistrović Darvaš. Predstava se realizira u koprodukciji s Beogradskim dramskim pozorištem.

Bez Shakespearea ne može ni ova sezona, pa je predstava "Shakespeare ljetne noći - varijacije" na repertoaru 5. i 6. kolovoza, a legendarni "Kralj Lear" s Radom Šerbedžijom u glavnoj ulozi 8., 9. i 10. kolovoza. "Lear" je i zaštitni znak Ulyssesa, predstava koja se s uspjehom izvodi od samog osnivanja ovog kazališta 2001. godine.

Na Veliki Brijun 11. kolovoza dolaze Nikola Nedić i Mario Jovev s predstavom "Cabaret - koncert za žlice i gitaru", koji će trubadurski, uz žlice, gitaru i mandolinu ispričati svoju priču, a onda slijedi glazbeni dio festivala, Ulyssesovi dani klavira, od 12. do 15. kolovoza, uz nastupe Mateja Meštrovića, Matthewa Mayera (SAD), Antonije Pacek (Austrija), "Silence" iz Slovenije, Karla Hubaka i Charlene Farrugia (Malta).

Ulysses će 16. i 17. kolovoza ugostiti fantastične glumce: Voju Brajovića i Sergeja Trifunovića s predstavom "Voz", u produkciji Zvezdare Teatra iz Beograda, koja je dobila niz sjajnih kritika gdjegod je bila izvedena.

U znaku glazbe

Na Tvrđavi Minor 18. kolovoza Matej Meštrović imat će veliki koncert s Južnočeškom filharmonijom, čime će biti zatvoreni ovogodišnji Ulyssesovi dani klavira. Potom slijedi 19. kolovoza glazbeni doživljaj i koncert Vlatka Stefanovskog na Malom Brijunu, da bi 25. kolovoza publika mogla vidjeti sjajnu predstavu po Sofoklovom predlošku, "Antigona – 2000 godina kasnije".

Sezona završava 30. i 31. kolovoza gostovanjem zagrebačkog HNK-a s predstavom "Tko pjeva zlo ne misli".


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum