BEMBO FEST

Teatar VeRRdi gostuje na Prvom kazališnom festivalu malih formi: "ŠKOLJKA ŠUMI" VEČERAS U BALAMA

| Autor: Bojana ĆUSTIĆ JURAGA
Maruška Aras u prizoru iz predstave (Snimila Adrijana Vidić)

Maruška Aras u prizoru iz predstave (Snimila Adrijana Vidić)


Večeras je na programu Bembo Festa - Prvog kazališnog festivala malih formi u Balama predstava iz produkcije zadarskog Teatra VeRRdi "Školjka šumi" Slobodana Novaka prema motivima romana "Izvanbrodski dnevnik" u režiji Hrvoja Korbara.

Riječ je o monodrami u kojoj igra Maruška Aras, koja zajedno s Korbarom potpisuje i adaptaciju teksta.

Novakov "Izvanbrodski dnevnik" polazište je za uzbudljivu i vehementnu glumačku igru, koja nas, ukazujući nam obrnuti svijet, podsjeća da ludilo nije samo medicinska dijagnoza, već, kao i pojam normalnog (bilo ono staro ili novo), pitanje društvenih odnosa, ideologije i moći, zapisao je, između ostalog, Hrvoje Korbar uz rad na predstavi koja je premijerno izvedena u Zadru u kolovozu prošle godine.

Maruška Aras je za izvedbu ove predstave dobila nagradu stručnog žirija za glumu i za izuzetne i zaboravljene scenske slobode na Be:femon festivalu monodrame u Bečeju 2020. godine.

"Školjka šumi" igra u Balama, uz besplatan ulaz, na Trgu Tomaso Bembo, a početak predstave je u 21 sat.

"Bembo Fest" se održava u organizaciji Teatra Fort Forno, Općine Bale i Turistička zajednice Općine Bale, a pod pokroviteljstvom Mon Perina d.d. i Glasa Istre. Riječ je o festivalu koji traje tri mjeseca do 17. rujna, publici predstavlja međunarodni kazališni program, a dio je Prvog art simpozija u Balama.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater