NOVA PREDSTAVA "IZMIJEŠANA BAJKA"

TEATAR NARANČA: Kada se sretnu Pepeljuga, Snjeguljica, Crvenkapica, Trnoružica…

Glume Majkl Mikolić, Luka Juričić, Irin Šime Rabar, Katja Rabar te polaznici Dramskog studija Teatra Naranča, a premijera je na programu 25. rujna

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Teatar Naranča

Teatar Naranča


"Izmiješana bajka" nova je predstava Teatra Naranče u koju će zalutati mnogi poznati likovi iz najdražih dječjih klasika. Tako će se na jednom mjestu u istoj šumi pronaći Pepeljuga, Snjeguljica, Crvenkapica, Trnoružica, Ivica i Marica i mnogi drugi koji će udružiti snage kako bi riješili zavrzlamu izmiješane situacije te kako bi se svi uspješno vratili u svoju priču. A kako su se uopće likovi izmiješali, te zašto svi traže čarobnu svjetiljku, publika će moći doznati 25. rujna, kada će se održati premijera ove predstave.

Spoj različitih predstava

Glume Majkl Mikolić, Luka Juričić, Irin Šime Rabar, Katja Rabar te polaznici Dramskog studija Teatra Naranča.

- Predstava je spoj različitih predstava, odnosno dijelova, citata i već poznatih likova u jednu novu izmiješanu priču. Iako su to već dobro poznati likovi poput vuka iz "Crvenkapice", "Tri prašćića" i popularnih, djeci omiljenih princeza, avanture i priče potpuno su nove jer zapravo do sada nikada nismo imali priliku vidjeti kako izgleda susret Pepeljuge i Trnoružice, Alise i Pinocchia ili Vuka i Snjeguljice, veli Katja Rabar.

Na predstavi su radili profesionalni glumci, članovi Dramskog studija koje smo često mogli vidjeti u narančinim predstavama unazad nekoliko godina, ali i članovi Dramskog studija koji su prvi puta stali na daske koje život znače.

- Upravo taj spoj najmlađih sa starijima dao je bogatstvo predstavi. Vedrina, kreativnost i želja kod mladih te iskustvo, tehnika i zanat kod starijih prepoznatljiv je pečat ove bajke u kojoj će se ponovno na sceni, nakon dugo vremena, naći veliki ansambl, veli Katja Rabar.

- Autorske predstave iz Naranče proizlaze iz naše kreativnost. Iako profesionalni glumci, nismo samo to, zato često članovi ansambla pišu tekst, režiraju ili sudjeluju na predstavi i kao autorski tim. Naranča je u svojih deset godina postojanja dovela na scenu veliki broj klasika i poznatih priča za najmlađe ("Crvenkapica", "Pepeljuga", "Trnoružica", "Vuk i sedam kozlića", "Božićna priča", "Ivica i Marica", "Mala sirena", "Pinocchio", "Veli Jože", "Heidi"…), ali se trudimo uz one poznate ponuditi i vlastitu maštu i kreativnost te stvoriti neke nove priče i bajke poput predstava "Hrvatska bajkovnica", "Reciklomen", "Tri sestre", "Prometna džungla" i druge). Vjerujemo da će publika uživati i u ovom autorskom naslovu Majkla Mikolića, kao što su i do sada u velikom broju posjećivali naše naslove, zaključuje Katja Rabar.

Nekadašnji dramci - mentori

Irin Šime Rabar navodi "radeći s našim mladim dramcima prisjetio sam se svojih prvih koraka na daskama koje život znače. Bilo je to prije devet godina. Radili smo predstavu "Aladdin". Tada nisam ni slutio da će gluma postati moj poziv. Za to sam zahvalan dobrom vodstvu i iznimno profesionalnom pristupu dramskoj pedagogiji koji se njeguje u Teatru Naranča. U nepunih deset godina postojanja, čak je devet dramaca Teatra Naranče upisalo glumačke akademije širom Lijepe Naše i izvan nje. Neki su još na akademiji, a većina su profesionalni glumci koji se aktivno bave svojim zanimanjem. Na to smo mi u Teatru Naranča iznimno ponosni. Među njima sam i ja. Sada, devet godina nakon mog prvog susreta s glumom, stojim rame uz rame s mojim tadašnjim mentorima i pokušavam isti pristup primijeniti novom naraštaju. Također, drago mi je što smo u ovako velikom broju nakon dvije godine rada u ograničenim uvjetima. Drago mi je da sam dio priče odgoja novih glumačkih mladih nada. Njihova ambicija inspirira, veli Irin Šime Rabar.

Majkl Mikolić ističe da je ideja za tekst nastala iz želje da na scenu postave priču u kojoj će se na istome mjestu naći likovi iz poznatih predstava.

Planovi za budućnost

- Tako je nastala naša "Izmiješana bajka" gdje zlikovci žele promijeniti svoju sudbinu u dječjim pričama, odnosno žele sretan kraj za sebe, a ne za glavne junake. Međutim, njihova ideja ispadne prilično nespretna tako da je rezultat njihovog pokušaja da se u šumi susretnu Crvenkapica, Snjeguljica, Trnoružica, Pepeljuga, Alisa, Ivica i Marica, i niz drugih junaka koji se žele vratiti u svoju priču. Kao i svaka prava bajka, tako i naša izmiješana donosi sretan kraj i povratak stvari u "normalno" stanje. Vjerujemo da će djeci svakako biti zanimljiva ova naša priča posebno jer će se na predstavi susresti s nekoliko najdražih likova iz dječje književnosti, kaže Mikolić.

Govoreći o planovima za budućnost, ističe da će uslijediti reprize njihovih klasika te u prosincu će biti na programu "Snježna kraljica".

- Scena 15+ će za naš 10. rođendan izaći s premijerom predstave "A zašto mi radimo?". Riječ je o predstavi koju će proizvesti autorski tim koji je radio i na hit komediji "Moje istrijansko korona vjenčanje". Započeli smo provedbu projekta kojeg sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda "Online narančaste radionice". Riječ je o radionicama iz područja glume, lutkarstva, scenskog govora i scenskog pokreta koje će se od listopada održavati putem online platformi za djecu viših razreda osnovne škole. Paralelno s time radimo na osmišljavanju našeg repertoara za iduću godinu, tako da je kao i uvijek vrlo radno u Naranči te se nadamo da ćemo u sve većem broju moći uživati i na predstava u dvorani narančastih stolica, zaključuje Majkl Mikolić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater