BEMBO FEST

Prvi kazališni festival malih formi u Balama: U četvrtak monodrama "Vječno dijete"

| Autor: Bojana ĆUSTIĆ JURAGA
Iz monodrame "Vječno dijete"

Iz monodrame "Vječno dijete"


Monodrama izraelske spisateljice Nave Semel "Večni otrok" (Vječno dijete) u režiji Yonatana Esterkina u kojoj igra Manca Ogorevc gostuje u četvrtak, 19. kolovoza, na programu Bembo Festa – Prvog kazališnog festivala malih formi u Balama.

Predstava je to iz produkcije Slovenskog ljudskog gledališča iz Celja, a bit će uprizorena na Trgu Tomaso Bembo s početkom u 21 sat.

Riječ je o monodrami nastaloj 1986. godine. Prema najavi, radnja prati ženu koja rađa svoje drugo dijete s Down sindromom. U sretnom je braku i prvorođeno dijete od četiri godine je savršeno zdravo. No, nakon rođenja drugog djeteta sve se preokreće.

Kroz monolog, žena pripovijeda kako je prošao prvi dan škole njenog drugog djeteta…

Nava Semel (1954.–2017.) bila je uspješna međunarodno priznata i višestruko nagrađivana spisateljica i prevoditeljica. Njeni su romani prevedeni na brojne jezike. Prema njezinom najpoznatijem romanu "I štakor se nasmijao", objavljenom 2001. godine, trenutno se snima film.

Na radost kazališne publike tromjesečni Bembo Fest svaki četvrtak do 17. rujna donosi recentne predstave "izabrane prema kriteriju da izvođači - glumci potiču u sebi i publici potrebu za avanturom, za istraživanjem novih, neotkrivenih prostora čovječnosti, ljepote i smisla".

Bembo Fest održava se u organizaciji Teatra Fort Forno, Općine Bale i Turističke zajednice Općine Bale, a pod pokroviteljstvom Mon Perina d.d. i Glasa Istre. Festival je dio Prvog art simpozija u Balama, čiji program se može pronaći na internetskim portalima o Balama i Istri: www.bale-valle.com i www.bale-valle.hr.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum