U KAŠTELU BEMBO

Počeo Festival mladog kazališta

| Autor: Mladen RADIĆ
(Dejan ŠTIFANIĆ)

U Kaštelu Bembo u Balama u četvrtak prijepodne počeo je Festival mladog teatra koji se u organizaciji Akademije za umjetnost i kulturu iz Osijeka održava do 20. rujna i okuplja sudionike iz Europe, Azije i Amerike.

Prisutne su pozdravili načelnik Općine Bale Edi Pastrovicchio, zatim Lidija Zozoli u ime Ministarstva kulture Republike, predsjednik Kazališnog epicentra Miran Hajoš, predsjednik Hrvatskog centra Assiteja Romano Bogdan i prorektor za umjetnost, kulturu i međuinstitucijsku suradnju osječkog Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera te utemeljitelj i jedan od organizatora festivala Robert Raponja.

Predstavili su se i neki od voditelja i voditeljica radionica, a uz Raponju to su Jasmina Pacek, Grete Linz, Lion Koch, Katica Šubarić, Danijela Kenjarić i Tatjana Bertok. Do 15. rujna trajat će i konferencija "ASIA VS EUROPE; Children and Youth Theatre, and Puppet Theatre - Differences and Similarities (Kazalište za djecu i mlade i lutkarsko kazalište - sličnosti i razlike)" koja je također jučer otvorena.

Festival će imati tri dijela - konferencijski, radionički i prezentacijski. Tema festivala je osobnost, a cilj festivala je osnaživanje međunarodne kulturne suradnje i razmjena iskustava osoba mlađe dobne skupine i profesionalnih voditelja te promocija teatra kao mjesta susreta i dijaloga različitih profesija – glumaca, glazbenika, plesača, kostimografa, scenografa, arhitekata, nutricionista, menadžera, ekonomista, pravnika, pedagoga, metodičara.

Navečer je na programu svečano otvaranje festivala ispred Kaštela Bembo u 20 sati uz nastup Gungula benda koji čine studentice umjetničkih akademija u Hrvatskoj.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater