U MEDULINSKOM ŠANTADURU

Izvedba monodramske predstave "Mistero buffo 2" Istarskog narodnog kazališta

| Autor: Glas Istre
(Foto Udruga Sakramenski)

(Foto Udruga Sakramenski)


U subotu, 9. rujna s početkom u 20 sati medulinski centar Šantadur ugostiti će izvedbu monodramske predstave "Mistero buffo 2" Istarskog narodnog kazališta – Gradskog kazališta Pula. Predstava će u večeri posvećenoj kazalištu i smijehu biti održana na otvorenom, na ograđenoj zelenoj površini uz objekt nekadašnjeg vrtića u Medulinu na adresi Katikulić 1.

Radi se o drugom dijelu najdugovječnije predstave INK-a u kojoj Valter Roša, majstor komedije i improvizacije, kako ga naziva Aleksandar Bančić, savjetnik i sukreator ovog komada, predstavlja nove tekstove i teme originalnog djela nobelovca Daria Foa.

Djelo iz 1969. godine i danas je vrlo aktualno, a temelji se na autorovom istraživanju srednjovjekovne narodne predaje i tradicije tzv. Giullara (lakrdijaša) koji su pak inspiraciju uglavnom pronalazili u alternativnom čitanju biblijskih tekstova te su razotkrivali i ismijavali one koji su iskorištavali religiju za svoje vlastite ciljeve.

(Foto Udruga Sakramenski)(Foto Udruga Sakramenski)

Roša je u suradnji s Bančićem odabrao i preveo nove monologe, a kao i u prvom dijelu "Mistera buffa" prijevod na čakavici u sebi sadrži dijalekte raznih dijelova Istre. Medulinska će publika stoga moći uživati i u izvanrednoj interpretaciji nagrađivanog Valtera Roše koji satirične Foove tekstove svojim glumačkim pečatom aktualizira istovremeno povezujući ih s lokalnim kontekstom kroz jezično bogatstvo istarskog poluotoka, koje glumac koristi u izvedbi i interaktivnoj komunikaciji s publikom.

Organizator događaja je Udruga Sakramenski, a ulaz je zahvaljujući financijskoj podršci Općine Medulin i Turističke zajednice općine Medulin za sve zainteresirane mještane i posjetitelje slobodan.

(Foto Udruga Sakramenski)(Foto Udruga Sakramenski)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini