"S T R I P T E A S E"

U Domu hrvatskih branitelja pulska umjetnica Dora Brkarić predstavit će autorsku plesnu izvedbu

| Autor: Glas Istre
(Foto Udruga Metamedij)

(Foto Udruga Metamedij)


Pulska umjetnica Dora Brkarić u petak, 8. rujna predstavit će autorsku plesnu izvedbu    "S T R I P T E A S E" u Domu hrvatskih branitelja s početkom u 20 sati u sklopu ljetnog programa Udruge Metamedij.

Radi se o trećoj fazi istraživačkog projekta Dore Brkarić s kojim je započela u doba izoliranosti fizičkih kontakta 2019. godine, solo video performansom na Marsovom polju u Puli. U kolaboraciji sa kustosicom Elenom Apostolovski, prenosi video rad u izvedbeni prostor ispreplićući pokret, video i prijenos uživo, fokusirajući se na tehnološki i društveni voajerizam.

Uz produkcijusku podršku centra KNAP, 2022. godine Dora ostaje u ulozi koreografkinje dok izvedbu utjelovljava plesačica Iva Katarinčić u glavnoj ulozi te Marko Gašparović i Dora Brkarić u podržavajućim ulogama. Autorsku glazbu producira Jasmin Mahmić Fiume, kostime Antonija Senjak, scenografiju Adam Szekeres. Izvedba se predstavlja publici u sklopu Crte za beskraj Centra za Kulturu KNAP na Peščenici u Zagrebu koji su osmislile Ivana Meštrov i Morana Foretić.

(Foto Udruga Metamedij)(Foto Udruga Metamedij)

Uz potporu Ministarstva kulture i medija za poticanje stvaralaštva u području suvremenog plesa i suvremenog cirkusa u 2023, Istarsku Županiju i udrugu Metamedia, Dora Brkarić i buzećanka Iva Katarinčić posvećuju se koreografskom i istraživačkom procesu te u Puli razvijaju plesni duet koji u centar smješta pretresanje identiteta. Kostime osmišljava i izrađuje pulska umjetnica Mia Miletić inspirirana tradicionalnom nošnjom, čovječjom ribicom i radničkom klasom.

Dora Brkarić i Iva Katarinčić će se istim radom krajem mjeseca (22.-23.9) predstaviti i na zagrebačkom festivalu Improspekcije u MSU Gorgona, uz što će se u Muzeju suvremene umjetnosti održati i radionica "Pipci, pokrovi, zasloni, ljubavi" uz kustosicu Elenu Apostolovski, kako bi otvorile priliku za bliže upoznavanje autorske prakse umjetnice Dore Brkarić, expandirajući artis talk u intimne tjelesne prostore kroz performativne igre.

(Foto Udruga Metamedij)(Foto Udruga Metamedij)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini