POREČ Zimska kazališna sezona

Noć kazališta uz plesnu predstavu "Odraz autorice"


 Povodom desete Noći kazališta iduće subote, 17. studenog, u porečkom će se kazalištu izvesti plesna predstava "Odraz autorice" Marije Šćekić. Predstava dolazi kao jedan od naslova uvrštenih u ovogodišnju selekciju "Plesne mreže Hrvatske", a izvest će je plesačica suvremenog plesa Lucija Mikas i plesač breakdancea Elvis Hodžić.

Predstava prikazuje sva emocionalna i psihološka proživljavanja dvaju umjetnika koji već godinama komuniciraju, ali se uopće ne razumiju. Proces rada na predstavi tu je prazninu ispunio snagom njihove volje, ljubavi, upornosti i predanosti plesu koja razbija sve okvire naučenih i slobodnih plesnih stilova. Autorica Marija Šćekić, preciznom i kompleksnom formom otvorenog koreografiranja prodire u najdublje i najskrivenije psihofizičke prostore svojih plesača izvlačeći iz njih refleksne, nenaučene, animalne, sirove, suptilne podrhtaje tijela koje usmjerava ka harmonizaciji njihovih posve suprotnih dinamika i plesnih estetika. Ulaznice za predstavu po cijeni od 30 kuna moguće je rezervirati putem rezervacijskog sustava Učilišta (rezervacije-poup.hr). Gostovanje je organizirano kroz suradnju Pučkog otvorenog učilišta Poreč i Plesne mreže Hrvatske, a sufinanciraju ga Ministarstvo kulture i Gradski ured za kulturu Grada Zagreba.

Do kraja godine zimska kazališna sezona u Poreču donosi i druge atraktivne naslove. Najmlađi će uživati u predstavama "Drvo ima srce" Teatra Oz 25. studenog, dok će 16. prosinca popularni pjevač Luka Nižetić izvesti jednu od najpoznatijih priča hrvatske dječje književnosti "Kako je Potjeh tražio istinu" Ivane Brlić Mažuranić, u produkciji kazališta Hotel Bulić. Nešto starijima svidjet će se predstava "Sve o ženama" teatra Gavran koja gostuje 5. prosinca, a 19. prosinca na programu je tradicionalni koncert američkog gospela, na kojem će ove godine nastupiti James Patterson sa sastavom.(A. Da.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of