KAZALIŠTE ULYSSES

Večeras se na Brijunima otvara regionalni kazališni festival RUTA Triglav

| Autor: Bojana ĆUSTIĆ JURAGA
(Snimio Dejan ŠTIFANIĆ)

(Snimio Dejan ŠTIFANIĆ)


Predstavom "Nosorog" E. Ionescoa u režiji Lenke Udovički iz produkcije Kazališta Ulysses u tvrđavi Minor na Malom Brijunu večeras se otvara regionalni kazališni festival RUTA Triglav.

U sklopu festivala do 15. kolovoza predstave će na Brijunima uprizoriti Beogradsko dramsko pozorište, Gradsko pozorište Podgorica, Gradski teatar Skoplje i Mesno gledališče ljubljansko.

"Nosorog" je premijerno izveden prošle godine na Brijunima, a u predstavi, koja je dobila niz nagrada, glume Bojan Dimitrijević, Mladen Vasary, Dado Ćosić, Maja Posavec i drugi. Predstava igra i sutra, a iste je večeri na Velikom Brijunu i predstava Beogradskog dramskog pozorišta "Demokracija" Josifa Brodskog, u režiji Veljka Mićunovića.

Gradsko pozorište Podgorica gostuje u ponedjeljak 8. kolovoza također na Velikom Brijunu s predstavom Maje Pelavić "Konji ubijaju, zar ne", u režiji Kokana Mladenovića. Predstava Dramskog teatara Skoplje "Karmen" Miguela Delibesa po motivima romana "Pet sati s Mariom", u režiji Dejana Projkovskog, na programu je 12. kolovoza na Velikom Brijunu. Festival RUTA Triglav završava 15. kolovoza kada na Malom Brijunu gostuje Mestno gledališče ljubljansko s predstavom "Junakinje" prema Ovidijevim "Heroidama u režiji Aleksandera Popovskog.

Polazak broda za Mali Brijun je u 20.30. sati, aza Veli Brjun u 20 sati.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum