Arheološka izložba u Svetim Srcima

S vodičem kroz izložbu "Avari i Slaveni južno od Drave"

| Autor: Duška PALIBRK
Stručna vodstva su subotom od 9 i idući četvrtak od 19 sati

Stručna vodstva su subotom od 9 i idući četvrtak od 19 sati


U Svetim Srcima u Puli otvorena je dragocjena arheološka izložba naziva "Avari i Slaveni južno od Drave". Izložena građa potječe iz fundusa brojnih hrvatskih muzeja ali i iz privatnih zbirki, no kroz pisanu riječ i fotografije predstavljeni su i vrijedni predmeti koji potječu s tla Hrvatske a pohranjeni su u inozemnim muzejima.

- Moguće je vidjeti lijepe i posebno odabrane primjerke nakita, ratničke opreme, poljoprivrednog alata, keramičkih posuda i koštanih predmeta. Među izlošcima je i tzv. blago iz Čađavice, skupina slučajno pronađenih nakitnih i drugih predmeta izrađenih od srebra, kaže Giulia Codacci-Terlević, voditeljica Edukacijskog odjela Arheološkog muzeja Istre.

Izložba se uz stručno vodstvo (besplatno) može idućeg četvrtka, 22. srpnja, od 19 sati te iduće subote također u 9 sati. Stručno vođenje traje 45 minuta. Sveta Srca otvorena su svakog dana od 9 do 22 sata, a izložba tu ostaje do 19. rujna. Posjetitelji trebaju imati zaštitne maske i držati se distance. Grupe treba najaviti na mail giulia-codacci-terlevic@ami-pula.hr ili telefon 098/982-6240.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater