IZLOŽBA OTVORENA DO KRAJA SRPNJA

"Recikliranje" Drage Filića

| Autor: Aleta BRATTONI

U crkvici sv. Benedikta u Rovinju umjetnik Drago Filić, inače član Udruge likovnih stvaratelja "AMART", javnosti je prošli petak predstavio još jednu u nizu svojih inspirativnih izložbi naslovljenu "Recikliranje".

- Više od trideset godina pokušavam sliku osloboditi okvira i spojiti ju sa stihom i glazbom u jedinstveni Kunstvolumen, kazao je Filić na otvaranju svoje izložbe. Naime, on već dugi niz godina ustraje u promoviranju Kunstvolumena, odnosno u pretvaranju slike u volumen, stvarajući razne varijacije na tu temu, a ovo je još jedna takva izložba.

Ovaj umjetnik skuplja odbačeno smeće i tim predmetima udiše novi život, reciklira ih na svoj, umjetnički način dajući im potpuno drugačiji, novi smisao. To radi, kaže, iz dva razloga: jedan je njegova unuka kojoj tim putem želi postaviti dobar primjer i naučiti je ne odbaciti već iskoristiti stare stvari, dok je drugi razlog postavljanje pitanja zašto ljudi bacaju smeće u prirodu?

No, pažnju uperenu na njegova djela koristi kako bi se upitao i još poneko dublje, egzistencijalno pitanje, a ispisani tekst na njegovom djelu daje mu još jednu dimenziju, odnosno gledatelj ga pomoću teksta sagledava iz još jednog novootkrivenog kuta.

Izložbu je moguće razgledati kroz čitav srpanj u crkvici sv. Benedikta u samoj jezgri staroga grada.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini