UZ RAZGOVOR S UMJETNICIMA

POP-UP IZLOŽBA U DVORIŠTU ROJCA: Prostorne instalacije Alexa Brajkovića i Ide Blažičko

| Autor: Mladen RADIĆ
Plakat izložbe

Plakat izložbe


Danas od 9 do 21 sat, u Dnevnom boravku Rojca otvorena je pop-up izložba prostornih instalacija "Drumming 0.2" i "Stillness" autora Alexa Brajkovića i Ide Blažičko. Otvorenje i razgovor s umjetnicima održat će se u 18 sati u unutrašnjem dvorištu Rojca.

Multimedijalna prostorna instalacija / performans "Drumming 0.2" je ograničen mehanizam koji interpretira algoritmične kompozicijske upute i stvara neočekivane rezultate u nikad ponavljajućem glazbenom iskustvu. Nastali algoritmi "žive" u stvarnom prostoru, te kroz bongo bubnjeve, bez glazbenika, sviraju međusobno u akustičnoj domeni. Generativna glazba, glazba stvorena uz pomoć algoritama, gdje sam sistem stvara glazbu i donosi odluke, interpretira i stvara varijacije glazbenih materijala te predstavlja jednu od najbitnijih tehnika suvremene tehnologije u kontekstu glazbe.

Unutar bongo bubnjeva ugrađeni su solenoidi koji mehanički udaraju opne bubnjeva reagirajući na glazbene impulse koji dolaze iz računala. "Drumming 0.2" kombinira tisućljetnu tradiciju ritmične kompleksnosti južnoindijske glazbe i suvremenu tehniku generiranja glazbenih materijala uz pomoć generativnih glazbenih tehnika, tvoreći jedan nepresušan zatvoreni sistem za ritmičnu raznolikost.

"Stillness" – prostorno specifična svjetlosna instalacija autora Alexa Brajkovića i akademske kiparice Ide Blažičko cijeli prostor transformira u svjetlosni objekt, pritom stvarajući manju intimniju zonu – prostor kontemplacije. Nježna i poluprozračna tekstilna skulptura proteže se kroz živu jezgru prostora, konstantno se mijenjajući sa svjetlosnim efektima u realnom vremenu, a potiče na kretanje kroz prostor tako da posjetitelji istražuju formu.

Ulaz je besplatan, a moguć je samo uz predočenje COVID potvrde te pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini