HDLU ISTRE

Novi tematski postav u galeriji IZLOŽBA "LJETO" OTVORENA PUTEM FACEBOOKA

| Autor: Mladen RADIĆ

Izlažu Roberta Weissman Nagy, Vedran Šilipetar, Branka Popov Ostojić, Alessandra Benčić, Adrijana Šuran, Davor Kliman, Barbara Cetina, Denis Sardoz, Iva Gašparić, Gordana Majnarić, Milan Marin, Silvana Konjevoda, Nataša Bezić, Heda Gartner, Andrej Zbašnik, Igor Gustini, Sanja Simeunović Bajec, Vera Kos Paliska, Karlo Paliska, Branko Gulin, Saša Jantolek, Slavica Marin i Branko Kolarić

Izložba "Ljeto", tematski projekt članova Hrvatskog društva likovnih umjetnika Istre otvoren je kako priliči ovim vremenima, putem Facebooka, s prijenosom uživo iz galerije.

Roberta Weissman Nagy i Iva Gašparić nazdravile su za otvorenje izložbe za koju kažu da se isplati doći. Njih dvije objasnile su da se radi o ležernoj izložbi koja govori o tome što za umjetnike znači ljeto pa netko doživi ljeto kao sjećanje na nešto, a svatko ga doživi na svoj način.

U galeriji izlažu Roberta Weissman Nagy, Vedran Šilipetar, Branka Popov Ostojić, Alessandra Benčić, Adrijana Šuran, Davor Kliman, Barbara Cetina, Denis Sardoz, Iva Gašparić, Gordana Majnarić, Milan Marin, Silvana Konjevoda, Nataša Bezić, Heda Gartner, Andrej Zbašnik, Igor Gustini, Sanja Simeunović Bajec, Vera Kos Paliska, Karlo Paliska, Branko Gulin, Saša Jantolek, Slavica Marin i Branko Kolarić.

Gostiju nije bilo u prostoriji, neki su gledali izvana, a nakon pozdrava predstavljeno je što se sve nalazi na ovoj izložbi. Snimka se i dalje može pogledati na Facebook stranici HDLU-a Istre.

"Što je danas ljeto? Danas ljudi kažu da godišnja doba više nisu ista. Da sunce jače grije. Da nam trebaju klime da preživimo dan, pa i noć. Da nam trebaju turisti. Puno turista, da možemo preživjeti zimu. Uglavnom, puno nam toga treba da bismo nešto 'zauzvrat dobili'. A more je i dalje lijepo. Kreme za sunčanje zovu se nekako drugačije. Možda postoji i Coppertone. Copper tone. Bakreni ton, doslovno. Kad smo već kod bakra i bakrenih tonova, nema više radnika. Radnika koji su imali 'radničke rukave' od sunca i koji su teglili prijenosne frižidere s paštetom na more", navedeno je, između ostalog u opisu projekta koji je napisala Gašparić.

Taj opis ipak završava u vedrijim tonovima jer, kako kaže, "ljeto je ipak jedno neobavezno i manje - više ugodno doba, pa ni tema ovog projekta ne mora biti ozbiljna". Na koji način je to inspiriralo umjetnike, može se pogledati u galeriji na početku Zagrebačke ulice radnim danima od 9 do 15, a iz HDLU-a poručuju da ne zaborave maske.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini