LOKALNI IZBORI

Možemo! Pula u posjeti MO Sveti Polikarp - Sisplac

| Autor: Glas Istre
Možemo! Pula u posjeti MO Sveti Polikarp - Sisplac

Možemo! Pula u posjeti MO Sveti Polikarp - Sisplac


Lokalna grupa Možemo! Pula posjetila je danas Mjesni odbor Sv. Polikarp - Sisplac gdje su razgovarali s građanima i vijećnicima MO aktualnim problematikama i budućnosti njihove zajednice. Također, građanima su dijeljene eko sadnice pomidora.

Vijećnici i zainteresirani građani iskomunicirali su probleme na području mjesnog odbora koji žuljaju građane godinama i za koje gradska uprava nema nikakva rješenja, a niti viziju razvoja.

Navode prijeku potrebu za novim vrtićem s obzirom na to da trenutno djeluju dva privatna i dva gradska vrtića u prenamijenjenim stanovima koji ne zadovoljavaju minimalne standarde. Također, problematiziraju lokaciju izgradnju pročistača na Molo Carbone, za koji lokalno stanovništvo uopće nije bilo informirano.

Dodali su i neke manje probleme, za čiju se realizaciju ne iziskuje veliki angažman. Tu možemo ubrojati neobilježene pješačke prijelaze te potrebu uređenja parkinga u Osječkoj ulici i Ulici Ljudevita Posavskog.

Možemo! Pula je proveo tijekom posljednjih mjeseci i opširnu anketu sa stanovnicima MO, te kao najveće probleme MO Sv. Polikarp – Sisplac navode: nedostatak biciklističkih staza, nedostupnost komunalnih redara, organizaciju odvoza otpada, nedostatak spremnika za odvajanje, pomanjkanje parkirnih mjesta, neprilagođenost javne infrastrukture osobama s invaliditetom i manjak sadržaja za osobe treće životne dobi.  

Kako bi se uspješno othrvali gore navedenim problemima i uspjeli ponuditi adekvatna rješenja, Možemo! Pula će se principijelno boriti za osnaživanje mjesne samouprave koja će djelovati na principima otvorenosti, transparentnosti, funkcionalnosti, zakonitosti, participativnosti i responzivnosti. Također, Možemo! Pula se zalaže za dodjeljivanje većih financijskih sredstava za MO o čijoj će se namjeni odlučivati na zborovima građana. Oni na čiju kvalitetu života određene odluke najviše utječu moraju imati zagarantiranu priliku biti kvalitetno i pravovremeno informirani, javno se izjašnjavati i donositi odluke prema svojim potrebama, željama i interesima.

"U petak u 17 sati smo na području MO Stoja. Nalazimo se s građanima ispred gradskog kupališta Stoja. odakle krećemo u obilazak njihove mjesne samouprave. Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže", poručuju iz Možemo!.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum