VEČERAS

HUIU: Otvorenje izložbe fotografija Helge Goran

| Autor: Mladen RADIĆ
Večeras otvorenje izložbe u HUIU

Večeras otvorenje izložbe u HUIU


Večeras u 20 sati u HUIU galeriji u Zagrebačkoj 27 bit će otvorena izložba fotografija pulske umjetnice Helge Goran "cracks that let the light in / pukotine kroz koje ulazi svjetlost".

Ovo je serija fotografija koja istražuje mikroprostore - autonomne fragmente prostora u prostoru - koji izmiču svakodnevnoj pažnji u urbanom okruženju i prirodi.

Helga Goran multimedijalna je umjetnica, rođena u Puli. Živjela je i radila na Novom Zelandu od 1996. Bila je finalistica za nagradu Anthony Harper 2010. Izlagala je samostalno i skupno u galerijama Novog Zelanda, Srbije, Hrvatske i Austrije.

Diplomirala je na Odsjeku za voćarstvo i vinogradarstvo Poljoprivrednog fakulteta u Zemunu i završila preddiplomski studij likovnih umjetnosti na Design & Arts College of New Zealand and WCAD, a potom i diplomski (Master) studij likovnih umjetnosti (fotografije) na Sveučilištu Massey u Wellingtonu.

Bavi se fotografijom, videom, crtanjem, slikarstvom, ilustracijom, grafičkim dizajnom i edukacijom. Članica je HDLU i HDLUI.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini