OTVORENA IZLOŽBA

Hommage Dušana Tatalovića ženama u povodu Međunarodnog dana žena: DVADESET I ČETIRI ŽENE U AKVARELU

Tatalović je inače poznat kao akvarelist, a prošloga ljeta imao je izložbu slika u tehnici akrila u medulinskoj Loži, također posvećenu ženama

| Autor: Vanesa BEGIĆ
(Snimila Vanesa Begić)

(Snimila Vanesa Begić)


U Galeriji Srpskog kulturnog centra otvorena je izložba poznatog pulskog akvarelista, amaterskog slikara Dušana Tatalovića posvećena ženama. "Žena u akvarelu" moći će se pogledati do kraja mjeseca svakodnevno osim nedjelje od 18 do 20 sati.

Tatalović je inače poznat kao akvarelist, a prošloga ljeta imao je izložbu slika u tehnici akrila u medulinskoj Loži, također posvećenu ženama.

- Još sam prošle godine razgovarao s Dušanom o mogućnosti organizacije ove izložbe u prostorima SKUC-a. Prošloga ljeta Tatalović je imao izložbu u medulinskoj galeriji, također posvećenu ženama, ali za ovu se izložbu ponovno vratio tehnici akvarela i napravio nove radove. Žene su tu prikazane u raznim situacijama, a predstojeći Međunarodni dan žena bila je izvrsna prilika da ovu izložbu upriličimo upravo sada, kazao je u ime domaćina Milan Rašula.

Tatalović je rekao da je to hommage ženama kroz 24 slike raznih dimenzija, sve u tehnici akvarela.

- Tu su predstavljene žene pored mora, preko šetnice, plaže, kafića, kućnog ambijenta, obične, a opet svaka posebna. Zahvalan sam Milanu Rašuli što mi je omogućio održavanje ove izložbe, kao i Dragi Draguzetu i njegovoj supruzi Avelini za popratni program i pomoć, naveo je Tatalović.

Upravo je Draguzet svojom tradicionalnom svirkom otvorio izložbu, ističući da ga je jedino Tatalović nacrtao.

Tatalović je dobitnik više nagrada i priznanja za svoj rad, a izlagao je na brojnim samostalnim i skupnim izložbama.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater