GROŽNJAN

GRADSKA GALERIJA FONTICUS: Fernando predstavlja projekt "Grožnjanci / Grisignanesi - Social Eeyes"

| Autor: Bojana ĆUSTIĆ JURAGA
Plakat izložbe

Plakat izložbe


Višestruko nagrađivani umjetnik Fernando Marcus Stephen Rohan, poznatiji kao Fernando večeras u Gradskoj galeriji Fonticus u Grožnjanu u 20 sati predstavlja svoj projekt "Grožnjanci/Grisignanesi" s podnaslovom "Social Eeyes". Riječ je o umjetničkom, fotografsko-likovnom projektu u sklopu kojeg Fernando fotografira gotovo sve aktere grožnjanskog života, režirajući osebujne prizore. Realizaciju projekta potpisuje Tina Hofman, a kustos je Eugen Borkovsky.

Fernando Marcus Stephen Rohan rođen je u Engleskoj, a živio u Kanadi, SAD-u i na malom otočiću Guernseyu u Velikoj Britaniji, te posljednjih 15-ak godina živi u Grožnjanu. Diplomirao je kazalište i arheologiju na Sveučilištu u Birminghamu. Školuje se na New York Institute of Photography. Član je međunarodne fotografske organizacije "The Societies". Višestruko je nagrađivan te učestalo izlaže s londonskom fotografskom grupom "Thirteen" (Trinaestorica). Zabilježio je medvjede u kanadskom Stjenjaku, drevne hramove u Ateni, podvodni svijet uz obale Novog Zelanda te ljudske forme na pješčanim plažama Kanalskog Otočja. Trenutno nalazi strast u istraživanju istarskih motiva, posebice Grožnjana. Blisko surađuje sa suprugom Tinom Hofman koja mu je najdraži model i inspiracija.

Tina Hofman je performance-maker i producentica. Rodom iz Zagreba, danas je posvećena međunarodnom radu, najviše na relaciji Hrvatska-Engleska. Školovala se u Londonu na Desmond Jones School te Rose Bruford College, u Italiji je izučavala Commediu dell' Arte. U svom izvedbenom radu koristi pokret, manipulaciju predmeta i dizajn u stvaranju iskustva za sudionika/publiku.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater