OTVORENA DO 2. SRPNJA

GALERIJA DRUŠTVA LIKOVNIH STVARATELJA PAZIN: Izložba "Svijet linija i boja"

| Autor: Glas Istre
S izložbe

S izložbe


"Slikanje je poput igre", rekla je Anita Pilat na otvorenju nove izložbe u galeriji Društva likovnih stvaratelja Pazin na kojoj svoje radove izlažu polaznici tečajeva crtanja i slikanja, te dodala da i u slikanju, kao i u igri, treba poštivati određena pravila, ali važan su dio i sloboda, kreativnost i osobnost.

Pazinski likovnjaci već duži niz godina organiziraju tečaj crtanja za početnike te tečaj slikanja za one naprednije koji su svladali crtačke tehnike. Predsjednica DLS-a Pazin Nada Putinja istaknula je zadovoljstvo što su ovogodišnji ciklus tečaja crtanja pohađali učenici, njih šestero, koji su prve crtačko-slikarske korake napravili na dječjim likovnim radionicama, također u organizaciji DLS-a te su stasali za nova iskustva i nove izazove.

Anita Pilat, voditeljica tečajeva, izrazila je veliko osobno zadovoljstvo rada s mladima koji, prema njenim riječima, rade i stvaraju puno spontanije od odraslih. Pilat je okupljenoj publici predstavila sve izlagače, one mlađe kao i one iskusnije te se ukratko osvrnula na rad i stvaralaštvo svakog od njih naglasivši različitost koja je povezana s karakterom svakog od autora.

Izložba „Svijet linija i boja“ može se u pazinskoj LG galeriji razgledati do 2. srpnja radnim danom od 10-12 i 18-20 sati te subotom od 10-13 sati.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater