MARKO KRNJAJIĆ U GALERIJI MAKINA

"FEMINAE III": Autor, sedam manekenki i zanimljiv eksperiment

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Marko Krnjajić na izložbi u Makini (Dejan ŠTIFANIĆ)

Već pet godina stanovnik našega grada, akademski fotograf i redatelj Marko Krnjajić predstavio se svojom trećom samostalnom izložbom u Puli, naslovljenom ovoga puta "Feminae III".

Serija "Feminae III" inspirirana je eksperimentom talijanskog psihologa Giovannija Caputa. Caputo sugerira da bi dramatični efekti mogli nastati kombinacijom osnovnih vizualnih distorzija koje utječu na interpretacijski sustav specifičan za lice. Da biste pokrenuli iluziju, morate zuriti u vlastiti odraz u slabo osvijetljenoj sobi. U ovoj seriji autor se poigrava s odrazima u ogledalu i njihovim značenjima.

- Određeni faktori sceničnosti i elementi režiranog u ovim fotografijama od ključnog su značaja u konstruiranju vizualnog jezika koji govori o ženskoj samosvijesti. Veliki dio opusa moje modne fotografije često uključuje upravo snimanje portreta. Trudim se da se moji modeli u potpunosti predaju kameri, svjesne čina u kome sudjeluju i na taj način prenesu na fotografiju svoj karakter, kazao je Krnjajić, ističući da je za potrebe ove izložbe imao sedam modela.

Fotografija ima mogućnost uljepšavanja, zavođenja, putovanja u druge dimenzije, propitivanja društvenih normi, ističe. Krnjajić je nadalje kazao da ovom izložbom završava taj njegov istraživački put nazvan "Feminae".

Marko Krnjajić je rođen 1973. godine u Beogradu. Studirao je fotografiju na BK Akademiji u klasi profesora Milana Aleksića. Završava filmsku režiju u Centru za vizualnu komunikaciju "Kvadrat" (mentor Zoran Popović). Sudjelovao je na nekoliko skupnih izložbi u inozemstvu te zapažen je i nagrađen za svoj rad Od 2014. godine živi i radi u Puli gdje se paralelno bavi filmom i fotografijom.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater