GROŽNJAN

EX TEMPORE: Dvodnevni program uz podjelu nagrada

| Autor: Luka JELAVIĆ
Na temu "Grožnjan – istarski krajolik", umjetnici će svoje radove izložiti u nedjelju, 26. rujna do 11 sati uzduž glavnih grožnjanskih ulica (Snimio Luka Jelavić)

Na temu "Grožnjan – istarski krajolik", umjetnici će svoje radove izložiti u nedjelju, 26. rujna do 11 sati uzduž glavnih grožnjanskih ulica (Snimio Luka Jelavić)


Iako s reduciranim programom, sukladno aktualnim mjerama, ovog vikenda u Grožnjanu bit će održano 27. izdanje tradicionalne likovne manifestacije Ex tempore. Lani je ta manifestacija, u skladu s mjerama, održana virtualno, tek da se ne prekida bogata tradicija, dok će se ove ipak održati susret likovnih umjetnika, makar i s mnogo manje sadržaja nego ranijih godina.

Na temu "Grožnjan – istarski krajolik", umjetnici će svoje radove izložiti u nedjelju, 26. rujna do 11 sati uzduž glavnih grožnjanskih ulica, kao i do sada. Međunarodni žiri će pregledati sve izložene radove i dodijeliti nagrade tog dana u 16 sati na terasi Belvedere. Prva nagrada iznosi 2.500 eura, druga 1.500, a treća 1.000 eura, dok je nagrada Općine Grožnjan 5.000 kuna. Radovi mladih suradnika konkuriraju i za nagradu "Daria Vlahov Horvat" - samostalnu izložbu u Galeriji "Fonticus" u Grožnjanu.

U želji da posjetiteljima ponude nekoliko dodatnih sadržaja, u okviru manifestacije u subotu će u 14 sati biti održana biciklistička tura Beeranje u organizaciji Biciklističkog kluba, a od 16 do 18 sati slijedi koncert istrovenetske glazbe u organizaciji kulturnog centra Circolo di Cultura istro-veneta "Istria" iz Trsta, a od 18 sati i koncert dueta Echos u gradskoj lođi. Nakon koncerta slijedi predstavljanje web stranica likovnog natječaja Ex tempore i svečano otvorenje galerije i stalne izložbe posvećene toj likovnoj manifestaciji u Grožnjanu. U 19 sati pulski glumac Vater Roša će na terasi Belvedere izvesti na istrovenetskom narječju djelo Darija Foa "Mistero Buffo".

U nedjelju, 26. rujna u prijepodnevnim će satima biti postavljen štand izdavačke kuće Edit iz Rijeke, a od 10,30 sati opet slijedi istrovenetska glazba uz nastup nekoliko sastava i izvođača. Svirat će popodne u lođi i Trio Šaltin, od 14,30 sati slijedi koncert aktivista Zajednice Talijana Grožnjan, a zatim koncert i glazbeni show talijanske skupine Dennis Fantina i Magazzino commerciale, kao uvod u proglašenje najboljih i podjelu nagrada umjetnicima na ovogodišnjoj 27. grožnjanskoj manifestaciji Ex tempore.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater