GALERIJA LOŽA U MEDULINU

ČETIRI ŽENE ZAJEDNO: Četiri autorska stvaralačka momenta

| Autor: Lara BAGAR
Četiri žene - Delija Klarić, Marina Sršen, Marina Tatić i Radojka Kramar na otvaranju izložbe (Lara BAGAR)

Delija Klarić, Radojka Kramar, Marina Tatić i Marina Sršen dokaz su da ženska energija u rukama majstorica objedinjuje stvaralačke fragmente u harmoničnu cjelinu koja se prikazuje na izložbi u organizaciji udruge Medulin Art

Četiri žene, četiri autorska stvaralačka momenta objedinjena jakom ženskom energijom udružile su se preksinoć na skupnoj izložbi "Četiri žene" u šarmantnoj galeriji Loža na medulinskoj placi. Delija Klarić, Radojka Kramar, Marina Tatić i Marina Sršen dokaz su da ženska energija u rukama majstorica objedinjuje stvaralačke fragmente u harmoničnu cjelinu koja se prikazuje na izložbi u organizaciji   udruge Medulin Art, a koju je otvorila direktorica Turističke zajednice Općine Ližnjan Natali Palko Zirdum.

Jaka ekspresija i suptilne forme

Keramikom su se predstavile dvije izlagačice. Delija Klarić je članica udruge Meduin Art i Udruge Artstudio iz Pule. Iza sebe ima nekoliko samostalnih i zajedničkih izložbi, a u "Loži" se predstavlja radovima velikih formata, jake ekspresije kako u formi tako u koloritu.

Radojka Kramar keramikom priča sasvim drugu priču. Njezine su forme suptilna, nježnih i prozračnih boja s puno svjetla i emocija.

Marina Sršen izrazila se tekstilom i slikama. Bogatim opusom slika u tehnici ulja na platnu u kojoj je osnovni motiv žena u svim svojim slojevitostima, nedoumicama i svojim svjetovima te svaka slika nosi i naziv asteroida. Istovremeno se ova kostimografkinja predstavila i kreacijama, odnosno ručno obojanom tehnikom koje je koristile u radu na oživljavanu povijesnih kostimiranih atrakcija Histria.

Moderno, ali i povijesne teme

Marina Tatić svojevrsna je nadogradnja Marini Sršen i to - nakitom. Njene ogrlice prate dvije linije. Jedan je moderan nakit od recikliranog/ kapiranog papira upotpunjen plastificiranom (prosebrenom) bakrenom žicom. Druga je pak linija inspirirana Histrima izrađena od prirodnih materijala kao što su drvo, špaga, bakar, a dio je kostimografije u predstavi "Epulon - kralj Histra" koja se prikazuje u Nezakciju.

Uz pridržavanje propisanih epidemioloških mjera s ciljem zaštite od korone, ulazak na izložbu, u prostor galerije bio je ograničen na četiri osobe istovremeno, a publika s maskicama na licu dokaz je da su mjere ozbiljno shvaćene i da se u novoj normali kulturna događanja mogu odvijati i konzumirati sa zaštitom i na pristojnoj udaljenosti.

Izložba je prodajnog karaktera i otvorena je do 31. srpnja.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater