IZLOŽBA

Branka Popov Ostojić na Zagreb Full Color 2021

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Rad Branke Popov Ostojić

Rad Branke Popov Ostojić


U Tehničkom muzeju "Nikola Tesla" u Zagrebu otvorena je međunarodna likovna izložba Zagreb Full Color 2021. Izložba je prvi put realizirana 2019. godine, a njezina posebnost je u tome što se organizira na otvorenom pa ju je moguće pogledati i iz auta tako da je, na neki način, predvidjela "koronske" uvjete i prilagodila im se i prije nego što je pandemija počela.

Naime, radi se o selektiranoj izložbi apstraktnih slika u tehnici digitalnih otisaka na ceradnom platnu koji su izloženi na vanjskoj ogradi muzeja, u jednoj od glavnih prometnih ulica Zagreba, tako da je mogu pogledati slučajni ili namjerni prolaznici.

Izložba je otvorena 21. ožujka, povodom Međunarodnog dana boja i Europskog dana kreativnosti, zbog pandemije nije imala svečano otvorenje, a trajat će do 20. travnja.

Organizator je Hanibal Salvaro i Likovni art dizajn centar LADICA.

Izložena su djela umjetnika iz Albanije, Crne Gore, Hrvatske, Indije, Italije, Kanade, Kosova, SAD, Singapura i Slovenije.

Branka Popov Ostojić ove je godine jedini predstavnik iz Istre na ovoj izložbi. Predstavila se djelom koji je ujedno i kritika teškog vremena u kojem se nalazimo "Vrisak čovječanstva 2020./2021."

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini