U GRADSKOJ RADIONICI PULA

ART FORUM SA SLIKARICOM DEBOROM TRUSGNACH: Nadahnut razgovor o umjetničkim djelima

Tema Art foruma bile su tri slike Debore Trusgnach realistično-simboličnog karaktera iz ciklusa "Ogledalo" koje problematiziraju intimistički i socijalni karakter tog njenog opusa

| Autor: Glas Istre
Debora Trusgnach u Art Radionici

Debora Trusgnach u Art Radionici


Art Forum sa slikaricom Deborom Trusgnach, povjesničarkom umjetnosti Anicom Franjul i Don Antunom Nižetićem održan je u četvrtak u Gradskoj radionici u Puli. Tema Art foruma bile su tri slike Debore Trusgnach realistično-simboličnog karaktera iz ciklusa "Ogledalo" koje problematiziraju intimistički i socijalni karakter tog njenog opusa.

Nakon uvodnog razmatranja u Gradskoj radionici razvio se vrlo nadahnut i dinamičan razgovor između glavnih sugovornika i drugih gostiju Art Foruma. Moderator i voditelj projekta Marjan Sinošić, kazao je kako je ovaj Art Forum ostvario njegovu ideju da refleksije na umjetničko djelo progovore meta-umjetničkim jezikom.

Debora Trusgnach rođena je 1977. u Cividale del Friuli (Udine), Italija. Već 16 godina živi i radi u Puli. Njen umjetnički put počeo je s lutkarskim kazalištem u Cosmoteatro u Udinama i slikovnicom "Mago Mirko" koja ju je 2007. dovela u Pulu gdje se priključila umjetničkoj grupi Gradska radionica. Ovdje se počinje intenzivno baviti zidnim slikarstvom.

- Danas je Debora Trusgnach svestrana umjetnica koja izlaže, oslikava interijere i eksterijere, sudjeluje u land art manifestacijama, vodi edukacijske programe za djecu i mlade, a okušava se i u području filma, filmske animacije i restauratorskih radova. Voditeljica je Likovnog studija – odjela za vizualne umjetnosti Gradske radionice i članica Hrvatske udruge interdisciplinarnih umjetnika, ističu iz Gradske radionice.

Snimke s Art Foruma bit će uskoro dostupne široj publici na You tube kanalu Gradske radionice.

Art Forum ciklus je događanja u Gradskoj radionici namijenjen svima koji žele produbiti spoznaju u umjetnosti i kroz umjetnost. Riječ je o ciklusu javnih predstavljanja koji ugošćuje umjetnike različitih umjetničkih disciplina kroz živu prezentaciju umjetničkog djela da bi se potom u interpretaciju uključili sugovornici različitih društvenih praksi. Organizatori ističu da je svrha projekta stvoriti specifičan prostor filozofije prakse koja na inovativan način, interdisciplinarno i neposredno ostvaruje aktivnu komunikaciju s publikom, produbljuje spoznaju i odnos prema stvarnosti te uspostavljaju nove forme umjetničke kritike (ready made).

Program podržavaju Ministarstvo kulture i medija te Grad Pula.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum