u Galeriji Hermana

Simboličan je naziv izložbe Dobre Grnčaroskog. Predstavio se večeras izložbom naslovljenom "19/19"

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Dobre Grnčaroski (snimio Duško MARUŠIĆ ČIČI)

Dobre Grnčaroski (snimio Duško MARUŠIĆ ČIČI)


Simboličan je naziv izložbe Dobre Grnčaroskog. U Galeriji Hermana naime predstavio se u petak navečer izložbom naslovljenom "19/19".

Devetnaesta je to po redu izložba ovoga autora, datum otvorenja bio je 19. svibanj, a bio je to ujedno i autorov rođendan. Ovoga je puta, kako je i sam rekao, krenuo malo u eksperimentalne i istraživačke sfere, istražujući kako tehnike, tako i materijale. Tu je prisutna i svojevrsna igra bojama, od svijetlih, toplih, do onih tamnijih, u zanimljivoj simbiozi, ali i kontrapunktu.

Autor je rođen 1965. u Makedoniji . Po završetku srednjoškolskog obrazovanja odlazi u Zagreb gdje upisuje Tekstilno- tehnološki fakultet te na istom fakultetu diplomira i magistrira 2011. godine. Sklonost prema slikarstvu pokazuje odavno te se njime intenzivnije bavi nakon što trajno seli u Istru.

Do sada je više puta izlagao u pulskoj Gradskoj knjižnici i čitaonici i na drugim lokacijama, a ovo mu je prva izložba u Galeriji Hermana.

Iako je ova galerija pod vodstvom Vedrana Šilipetra najmlađa pulska galerija po stažu, brojna publika redovito posjećuje ovdje likovno-umjetničke programe.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter