Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Istre poziva umjetnike

"Rekvijem za ljepotu" - novi tematski selektirani projekt

| Autor: Mladen RADIĆ
S jedne od izložbi u Galeriji HDLU-a Istre u Puli (Snimio Duško Marušić Čiči)

S jedne od izložbi u Galeriji HDLU-a Istre u Puli (Snimio Duško Marušić Čiči)


HDLU Istre raspisao je natječaj za sudjelovanje u tematskom selektiranom projektu "Rekvijem za ljepotu". Na natječaj se mogu prijaviti zainteresirani autori iz Hrvatske.

"Od dionika ovog projekta očekuje se iskorak od utabanih putova, u sfere gdje je ljepota skrivena običnom pogledu, tamo gdje nije konvencija i gdje je jedino umjetničko oko prepoznaje. Zato je potrebno za trenutak osloboditi se naučenog, prepustiti se intuiciji i mašti, u potpunoj stvaralačkoj slobodi", poručuje umjetnicima koji se žele prijaviti na natječaj kustos izložbe Milan Marin.

Prijavu koja uključuje fotografije i opis radova autori mogu poslati do 15. veljače 2023. na e-adresu HDLU-a Istre [email protected] i na e-adresu kustosa projekta [email protected]. Kustos Milan Marin će izvršiti odabir pristiglih radova do 17. veljače kada će autori biti obaviješteni o rezultatima s tim da kustos nije dužan obrazložiti odabir radova. Autori će radove morati dostaviti u sjedište HDLU-a Istre u Zagrebačkoj 4 u Puli do 22. veljače. Izložba odabranih radova bit će otvorena 24. veljače i trajat će do 15. ožujka. Dio postava izložbe koja bude organizirana u sklopu ovog projekta bit će postavljena i u Maloj galeriji MMC-a Umag, kao gostujuća izložba 30. travnja.

Autori mogu podastrijeti na selekciju 1 rad, ukoliko nije riječ o diptihu, poliptihu ili seriji koja predstavlja cjelinu, a maksimalna veličina je 150 x 150 cm. Fotografije radova šalju se u JPG formatu, manje rezolucije, o potrebno ih je imenovati (prezime, ime, naziv rada, tehnika, dimenzije, godina produkcije). Radovi koji su odabrani za izlaganje dostavljaju se bez okvira, paspartua i sličnih dodataka ukoliko navedeni nisu sastavni dio koncepta rada

Organizator napominje da nije u mogućnosti snositi troškove dostave i povrata radova. Za sudjelovanje u projektu predviđena je kotizacija koja se uplaćuje nakon odabira radova za izložbu, te ona za članove HDLU-a Istre iznosi 6,50 eura, a za ostale 13 eura.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter