NAGRADA ZA PROJEKT HDLU-A ISTRE

CRNI LABUD: Nagrađen Robert Fišer za rad "Event horizon"

| Autor: Vanesa BEGIĆ
S otvaranja izložbe u pulskoj Galeriji HDLU-a Istre (Snimio Duško Marušić - Čiči)

S otvaranja izložbe u pulskoj Galeriji HDLU-a Istre (Snimio Duško Marušić - Čiči)


Žiri koji je odlučivao o nagradi čine kustosica projekta Roberta Weissman Nagy i članovi Umjetničkog savjeta HDLU-a Istre: Milan Marin, Iva Gašparić, Iva Fonović, Breza Žižović i Eugen Borkovsky. Odluku žirija potvrdio je Upravni odbor HDLU-a Istre

U sklopu projekta "Crni labud", koji je završen 18. listopada, upriličen je i izbor dodjele nagrade samostalnog izlaganja u galeriji Hrvatskog društva likovnih umjetnika (HDLU-a) Istre u Puli.

Nagradu je osvojio Robert Fišer za rad naslovljen "Event horizon". Žiri koji je odlučivao o nagradi čine kustosica projekta Roberta Weissman Nagy i članovi Umjetničkog savjeta HDLU-a Istre: Milan Marin, Iva Gašparić, Iva Fonović, Breza Žižović i Eugen Borkovsky. Odluku žirija potvrdio je Upravni odbor HDLU-a Istre.

Prisjetimo se, u galeriji Hrvatskog društva likovnih umjetnika Istre u Puli krajem rujna otvorena izložba "Crni labud" na kojoj izlaže 28 autora i autorica likovnih djela te su predstavljena i dva autora teksta. Autorica projekta je akademska likovna umjetnica Roberta Weissman Nagy, a "Crni labud" predstavlja radove koje potpisuju Nataša Bezić, Tomislav Brajnović, Dasha Delone, Iva Fonović, Robert Fišer, Heda Gartner, Iva Gašparić, Snežana Golubović, Dimytri Goryačkin, Rahman Hak-Hagir, Gordana Ivančić, Boris Kadin, Davor Kliman, Siniša Labrović, Marija Lopac, Milan Marin, Marina Pacenti, Željan Pavić, Tanja Pećanić, Denis Sardoz, Sanja Simeunović Bajec, Tracy Ann Essoglou, Dražen Turković, Lara Ušić, Goran Valenta, Ivona Verbanac, Andrej Zbašnik i Breza Žižović.

Autori su bili većinom iz Hrvatske, a sedam je inozemnih gostiju, među kojima su Snežana Golubović koja je dvije godine radila s Marinom Abramovič na njenom institutu, dok Rahman Hak-Hagir dolazi iz Beča, Dasha Delone i Dimytri Goriyačkin su iz Moskve. Miško Suvaković, vodeći suvremeni teoretičar umjetnosti u široj regiji, napisao je tekst za izložbu, a tekst na temu izložbe potpisuju Tracy i Ann Essoglou iz New Yorka.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini